Beveiliging nieuws

Onze partners

Oribi ID Solutions

OSEC

Gold-IP

VVNL

Paxton

G4S

Hanwha Vision Europe

Traka ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

SmartCell

Uniview

Multiwacht

HID

Nenova

PG Security Systems

ASSA ABLOY

Top Security

Securitas

CSL

GFT

Lobeco

NetworxConnect

Brivo

SOBA

IDIS

Masset Solutions

Seagate

Add Secure

Eizo

VBN

Connect Security

HD Security

Kiwa

Unii

Service Centrale Nederland

MPL

BHVcertificaat.online

Avigilon Alta

Regio Control Veldt

Bydemes

NIBHV

VAIBS

Centurion

RoSecure

CardAccess

Advancis

Hikvision

Nimo Drone Security

Alphatronics

Alarm Meldnet

Koninklijke Oosterberg

Sequrix

i-Pro

2N

Eagle Eye Networks

Crown Security Services

20face

VideoGuard

EAL

Ajax Systems

Paraat

Optex

DZ Technologies

Explicate

SMC Alarmcentrale

Dahua

ADI

Milestone

ASIS

Seris

Dero Security Products

Secusoft

JMB Groep

Genetec

Akuvox

SmartSD

VEB

CDVI

ARAS

Trigion

Bosch Security Systems

Nimo Dog Security

Avondklok leidde opnieuw tot gewelddadige avond

25 januari 2021
Redactie
07:41

In met name Noord-Brabant en Limburg vormden de coronamaatregelen voor jongeren het excuus om de confrontatie met de politie aan te gaan en grote vernielingen aan te richten. De politiebonden vrezen dat dit een voorbode is van wat nog komen gaat.

Bij het ingaan van de tweede avond van de avondklok is op verschillende plekken in Limburg grote onrust ontstaan. Kort na 21.00 uur verzamelden zich groepen mensen in de centra van Venlo, Roermond en Stein. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en onder andere met stenen gegooid. Relschoppers zochten de confrontatie met de politie op, waarna op verschillende plaatsen de Mobiele Eenheid (ME) is ingezet om de openbare orde te herstellen. De politie kreeg daarbij in Roermond en Stein ondersteuning van de Koninklijke Marechaussee. Er werden meerdere aanhoudingen verricht.
In Venlo werd op verschillende plaatsen zwaar vuurwerk afgestoken en werd met stenen gegooid richting de politie. De relschoppers gooiden zelfs een steen door een ruit van een politieauto, waarbij een agent gewond raakte. Ook werden van diverse winkels de ruiten ingegooid. In Roermond richtte een groep zich op een winkelcentrum in de Donderberg. Winkelwagentjes werden door de straat gegooid en er werden vernielingen aangericht aan winkels.

Afschuw
De Limburgse waarnemend politiechef Inge Godthelp spreekt haar afschuw uit. “Het is geen visitekaartje geweest voor onze samenleving en het is niet hoe we ons als politie moeten laten bejegenen. In het hele land met het hele korps hebben we een enorme inzet moeten doen. Een inzet die te denken geeft voor de komende dagen. Wij blijven alle ontwikkeling nauwgenet volgen en zullen doen waar de situatie op dat moment om vraagt. En als dat leidt tot het maken van andere keuzes, dan zullen we die in afstemming met het bevoegd gezag moeten maken.”

Verwerpelijk
Het meeste geweld vond zondagmiddag in Eindhoven plaats, maar ook Brabantse steden als Tilburg, Breda en Oosterhout waren het toneel van aanvallen op de politie en grootschalige vernielingen. “Het is volstrekt verwerpelijk wat we hier de afgelopen uren hebben meegemaakt”, zei burgemeester Theo Weterings van Tilburg. Rond 21.00 uur begonnen de rellen in Tilburg met een stoet luid claxonerende auto’s. Korte tijd later trokken gemaskerde jongeren over straat om vuurwerk af te steken en vernielingen aan te richten. Fotografen van de pers moesten rennen voor hun leven. Pas na middernacht werd het rustiger, nadat de politie er met behulp van helikopters in was geslaagd groepen raddraaiers te omsingelen en op te pakken. In Tilburg werden uiteindelijk achttien aanhoudingen verricht. Weterings zegt de schade te willen verhalen op de organisatoren van de rellen.
Maandag vergadert het Veiligheidsberaad over de handhaving van de avondklok.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner