Axis HD-camera’s voor live beelden vanaf beroemde plaatsen

“Een netwerkcamera van Axis met CamStreamer-software de beste keuze voor het live streamen van een evenement.” Dat verklaart Peter Austin van Unlimited Visions, de oprichter van WebCam.NL. “Met acht Axis HD netwerkcamera’s en CamStreamer is het YouTube kanaal WebCam.NL ruim twee miljoen keer bekeken, wat leidde tot meer dan drieduizend nieuwe volgers in een half jaar.”
Unlimited Visions B.V. (WebCam.NL) levert onder andere live video streaming-diensten en heeft al ruim 150 Axis HD (PTZ) netwerkcamera’s geïnstalleerd. Door de grote vraag naar live streams, gemiddeld dertigduizend per dag, is WebCam.NL op zoek gegaan naar een aanvullend streaming-platform om de enorme groei op te vangen.

Oplossing
Naast eigen servers voor video streaming, gebruikt WebCam.NL ACAP (AXIS Camera Application Platform) software: CamStreamer. CamStreamer is ontwikkeld door de Tsjechische firma NetRex en verbindt Axis HD-camera’s met YouTube Live, zodat kijkers overal ter wereld live streams kunnen bekijken.
WebCam.NL installeert 720p of 1080p Axis HD camera’s om live streams te laten zien vanaf beroemde plaatsen zoals de Dam in Amsterdam, de molens op de Zaanse Schans, stranden, diverse vliegvelden en havens in Nederland en in het buitenland. Naast live streams gebruiken klanten van WebCam.NL ook bewegingsdetectiesoftware van Axis voor bewakingsdoeleinden.

Gedeeld

Geef een reactie