Beveiliging nieuws

Onze partners

NIBHV

Masset Solutions

VideoGuard

Bosch Security Systems

OSEC

SmartCell

NetworxConnect

PG Security Systems

Crown Security Services

Paraat

Top Security

Multiwacht

RoSecure

Sequrix

20face

SmartSD

Oribi ID Solutions

Kiwa

Regio Control Veldt

Genetec

GFT

Eagle Eye Networks

HID

SMC Alarmcentrale

Avigilon Alta

Boon Edam

ASIS

Advancis

Seagate

Seris

Centurion

VVNL

ASSA ABLOY

Eizo

JMB Groep

G4S

Gold-IP

Dahua

CardAccess

EAL

Alphatronics

Trigion

Nimo Dog Security

BHVcertificaat.online

ADI

Connect Security

Securitas

Ajax Systems

CDVI

Explicate

Unii

CSL

Koninklijke Oosterberg

Secusoft

Uniview

VBN

DZ Technologies

Hanwha Vision Europe

Traka ASSA ABLOY

Paxton

Alarm Meldnet

Add Secure

i-Pro

Optex

VEB

Akuvox

HD Security

De Beveiligingsjurist

Hikvision

ARAS

Milestone

2N

Lobeco

Nenova

MPL

Dero Security Products

VAIBS

Service Centrale Nederland

Brivo

SOBA

IDIS

Bydemes

Nimo Drone Security

Banken besteden geldautomaten uit aan Geldservice Nederland

16 november 2017
Redactie
17:20

ABN AMRO, ING, Rabobank en Geldservice Nederland (GSN) hebben een overeenkomst getekend om samen te werken aan het optimaliseren van het netwerk voor contant geld. GSN zorgt al sinds 2011 voor het verwerken en distribueren van het contante geld voor deze banken.

Op 31 mei 2017 werd al aangekondigd dat de banken en GSN in gesprek waren over het optimaal beschikbaar houden van contant geld in een tijd dat het gebruik ervan steeds verder afneemt. De komende periode wordt zorgvuldig in kaart gebracht hoe de spreiding van geldautomaten er in de toekomst het best uit kan zien. De betrokken partijen hebben de ambitie om vanaf het derde kwartaal van 2018 met de migratie van het geldautomatennetwerk te starten. Het doel is om het project eind 2020 af te ronden.

Samenwerkingsverband
GSN zorgt al sinds 2011 voor het verwerken en distribueren van het contante geld voor haar aandeelhouders (ABN AMRO, ING en Rabobank). Vanuit dit bestaande samenwerkingsverband zullen de deelnemende banken het beheer en de achterliggende processen van alle geldautomaten in Nederland onderbrengen bij GSN. Zo willen zij het netwerk van geldautomaten optimaliseren en contant geld op lange termijn veilig, bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar houden. De komende tijd inventariseren de banken en GSN zorgvuldig hoe het nieuwe gezamenlijke geldautomatennetwerk er straks uit kan komen te zien. Er wordt onder meer gekeken naar:

Optimale spreiding
Er wordt gewerkt aan een slimmere spreiding van geldautomaten over het land, met als randvoorwaarde dat de huidige dekkingsgraad van 99,76% minstens op hetzelfde niveau moet blijven en mogelijk nog kan verbeteren. Op basis van alle relevante factoren en nauw overleg met diverse maatschappelijke partijen, experts en lokale stakeholders wordt een optimale spreiding in de praktijk gerealiseerd.

Veiligheid
De samenwerking moet bijdragen aan een verhoogde veiligheid van de automaten zelf en een adequaat beveiligde omgeving rondom geldautomaten. Ook worden dienstverlening en gebruiksgemak verder verbeterd. Zo zal het niet meer uitmaken naar welke geldautomaat van de betrokken banken men gaat – straks kan men altijd de dichtstbijzijnde kiezen, ook als die voorheen van een ‘andere’ bank was en er daar dus maar beperkt geld kon worden opgenomen. Daarnaast kan men bij elke geldautomaat die bij dit project betrokken is over dezelfde bediening beschikken en inzage krijgen in het banksaldo. Winkeliers en ondernemers kunnen in de nieuwe situatie eveneens bij de dichtstbijzijnde stortingsautomaat terecht en niet alleen bij een automaat van hun eigen bank.
Voorlopig verandert er nog niets aan de dienstverlening van de banken via de geldautomaten. Gedurende het verdere project zal een continue dialoog met alle belanghebbenden in het betalingsverkeer worden gevoerd.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Videoguard

Suricat

Wordt een partner