ADI Expo in België was interactiever dan ooit

Afgelopen vrijdag bracht een groot aantal beveiligingstechnici een bezoek aan de Versluys Arena in Oostende, waar ADI de Belgische editie van de jaarlijkse expo hield. Zij konden kennis maken met de noviteiten van ruim 40 leveranciers en zelf camera’s uitproberen, die in en rond het voetbalstadion waren gemonteerd.

Het moet een aardige toer zijn geweest om deze Expo mogelijk te maken. Want zelfs bovenin de tientallen meters hoge lichtmasten van het stadion waren camera’s gemonteerd, waarmee zo’n beetje heel Oostende kon worden geobserveerd. Op de Expo was een speciale ruimte ingericht, waar camerafabrikanten hun kunnen konden demonstreren. Daarbij viel vooral de dit jaar geïntroduceerde 55x PTZ-zoomcamera van Hanwha Techwin op, die dankzij een gyro-sensor en een defog-filter haarscherpe en stabiele beelden presenteerde van kilometers ver verwijderde objecten. Ook andere camera’s leverden uitmuntende prestaties, ondanks de uitdagende lichtomstandigheden tijdens de zonovergoten dag in de bekende badplaats. De camera shoot-out

Axis was tijdens de Expo van de partij met onder andere de thermische camera P1290, de nieuwste cameramodellen uit de Companion-serie en de M3058 panoramacamera met een beeldhoek van 180º of 360º. Daarnaast waren enkele toegangsproducten te zien, zoals de deurbel A8105-E met video en de controller A1001.  

Een opvallende nieuwkomer was Bosch Security Systems, die sinds kort ook door ADI wordt vertegenwoordigd. Het gaat hierbij om de branddetectiesystemen van Bosch, waaronder het relatief nieuwe Aviotec, waarbij met behulp van een IP starlight 8000 rook en brand worden gedetecteerd door middel van videoanalyse.

Bij Dahua was te zien dat deze fabrikant zich niet meer alleen met cameratoezicht bezighoudt, maar ook met tal van andere beveiligingsoplossingen om tot geïntegreerde systemen te komen. Getoond werden onder andere de nieuwste deurintercoms met video. Op de stand en tijdens een seminar werd uitgebreid uitleg gegeven over wat kunstmatige intelligentie inhoudt en hoe men in dit kader rekening moet houden met wet- en regelgeving.

Op de stand van Eocortex konden bezoekers ervaren dat het beheer van een omvangrijk en intelligent videomanagementsysteem niet ingewikkeld hoeft te zijn. Het VMS wint aan populariteit door de veelzijdige analytics-mogelijkheden, de levenslange licenties en de eenvoud waarmee het modulair is uit te breiden.

Behalve de stands van de leveranciers konden ook seminars worden bezocht, waarbij bezoekers met de leveranciers dieper in konden gaan op bepaalde onderwerpen. Enkele onderwerpen waren kunstmatige intelligentie door Dahua, buitendetectie door Hikvision, innovatie in branddetectie door Bosch en voorkoming van nodeloos brandalarm in appartementen door C-Tec.

Hikvision voelde zich als sponsor van Ajax en als leveranciers van camera’s voor Voetbal TV natuurlijk meer dan thuis in het stadion van KV Oostende. De fabrikant liet met name in de shoot-out-ruimte zien waartoe de nieuwste camera’s zoal in staat zijn. Het was jammer dat de Expo ook niet ’s avonds was, want dan had ook nog een mooie demonstratie van de DarkFighterX gegeven kunnen worden.
Honeywell maakte van de gelegenheid gebruik om het nieuwste inbraakdetectiesysteem Maxpro aan de bezoekers te presenteren. Dit vormt een aanvulling op het Maxpro-programma dat gebaseerd is op een videomanagementsysteem en dat nu uitgebreid wordt met toegangsbeheer en inbraakdetectie. Er kunnen lokale en op de cloud gebaseerde installaties mee worden gebouwd.

Paxton had een grote stand nodig om alle innovaties van de laatste tijd te kunnen laten zien. Nadruk lag uiteraard op de Entry Audio binnenpost en alle functies die dit nieuwe product te bieden heeft. Maar ook het deurbeslag Paxlock Pro kreeg alle aandacht, net als de nieuwste integratiemogelijkheden en de Net2 Entry Premium Monitor. Verder konden bezoekers kennismaken met het Paxton Proximity Keypad. Dit biedt extra veiligheid doordat gebruik gemaakt kan worden van 2-factor-authenticatie, waarbij zowel een kaart als een pincode nodig is.

Bij Texecom werd uitleg gegeven over de nieuwe Cloud-service, waarbij beveiligingsapparatuur via een beveiligde verbinding op een centrale server wordt aangesloten, zodat beheer vanaf elke locatie met internet mogelijk wordt. Met de Texecom Connect App is zelfs bediening van verlichting en verwarming op afstand mogelijk. Ook voor de installateur biedt de Cloud vele voordelen, onder andere voor service op afstand en het beter inplannen van onderhoud.

Western Digital was van de partij met zijn speciaal voor video ontwikkelde harddisks en SSD-geheugens. Op het gebied van harddisks is inmiddels de versie met 12 terabyte uitgebracht.

Gedeeld

Geef een reactie