ADI laat klanten zelf camera’s en camerasoftware vergelijken

In de folder is elke bewakingscamera perfect. Maar hoe presteren ze in de praktijk? Bezoekers aan de ADI Expo, op 20 september in Oostende, kunnen dat zelf ervaren. Niet alleen camera’s, maar ook VMS-pakketten kunnen vergeleken worden tijdens de volgens de distributeur meest uitgebreide vergelijkingsopstelling ooit!

De camera’s worden toegepast in een realistische omgeving, namelijk in het stadion van KV Oostende. De deelnemende fabrikanten krijgen de opdracht om, gebruik makend van de unieke omstandigheden in de Versluys Arena, hun best hiervoor geschikte producten in te zetten.
Opvallend was volgens ADI dat elke fabrikant er de voorkeur aan geeft om een totaaloplossing te installeren. Naast hun camera’s maken ze gebruik van hun eigen recorders en videomanagementsysteem en tonen zij hierbij ook hun mogelijkheden op het vlak van video-analytics.

Een geschikte locatie
Het voetbalstadion vormt de perfecte locatie voor een shoot-out, benadrukt ADI. De tribunes en het voetbalveld, maar ook het nabijgelegen parkeerterrein, bieden door hun afmetingen en zeer uiteenlopende omgevingsfactoren de perfecte omstandigheden voor een demonstratie van de kwaliteit van de beelden van de verschillende camera’s en de uitgebreide functionaliteiten van de VMS-systemen. Zowel standaard- als panoramische camera’s worden hierbij ingezet. Ook vanaf één van de hoge verlichtingsmasten rond het voetbalveld worden beelden getoond. Verder wordt een van de spelerskleedkamers ingericht als ‘dark room’, voor het demonstreren van supergevoelige camera’s en thermische camera’s.

Wie toont wat tijdens de ADI Expo Shoot-out?

• AXIS:
AXIS zal de Q1659 gebruiken in combinatie met een lange afstandsobjectief. Daarnaast gebruikt de fabrikant de Q6215-LE om ook de PTZ en hogere zoom te tonen. Met behulp van de combinatie van de Q6000+Q60 en een thermische Q19-camera toont AXIS het voordeel van de combinatie van overzichts- en detailbeelden.
Ook AXIS gebuikt eigen software en hardware. Verder plaatst de fabrikant een speaker en een virtueel alarm op de thermische camera.
• Dahua:
Dahua zet zijn multi-sensor camera met 4x 8MP sensor in om een 180° overzichtsbeeld te leveren. Daarnaast creëert deze fabrikant met zijn Starlight panoramische HD-netwerkcamera en een high-speed PTZ een 360° panoramisch beeld. Op de parkeerplaats gebruiken zij de PTZ netwerkcamera met ‘deep learning’-algoritmes voor een accurate gezichtsherkenning. Het VMS DSS PRO en eigen hardware zorgen voor de weergave.
• Eocortex:
Eocortex zal live-beelden en analyses tonen van één of meerdere camera’s van de vijf deelnemende camerafabrikanten middels hun VMS. Hierbij kunnen deelnemers ook de videoanalyse beoordelen.
Tijdens de Shoot-out staan de fabrikanten deelnemes graag te woord om hun oplossingen en producten verder toe te lichten.
• Hanwha:
Hanwha maakt gebruik van een multisensor-camera en een PTZ domecamera met 55x zoombereik, waarbij de weergave en opname gebeurt middels hun Wave-videoplatform. In de darkroom stellen zij hun thermische camera op en op het parkeerterrein tonen zij hun ANPR-oplossing.
• Hikvision:
Bij Hikvision is de PanoVu-camera te zien die een overzichtsbeeld van het stadion verschaft, alsook een PTZ-opstelling gecombineerd met een vaste cameraopstelling. Met de 7-serie camera demonstreert Hikvision zijn ANPR-oplossing. De nieuwe Hikvision draadloze wifi-bridges worden gebruikt voor de dataoverdracht.
Meerdere thermische camera’s in verschillende resoluties worden gebruikt, daarnaast toont de fabrikant ook zijn DarkFighter X-camera en het eigen VMS.
• Honeywell:
Honeywell toont de Maxpro NVR in combinatie met de Equip-camera’s en hun nieuwste oplossing, de Maxpro Security Console. Deze Maxpro Security Console is de nieuwste versie van het Maxpro Video Management Systeem en zal officieel gelanceerd worden in 2020.

Inschrijven voor de expo is mogelijk via de website.

Gedeeld

Geef een reactie