ADI wordt distributeur Benelux van IoT unlimited

ADI Global Distribution, distributeur van beveiligings- en laagspanningsproducten, heeft een distributieovereenkomst afgesloten met IoT unlimited, een provider van Global Mobiele Connectiviteit. ADI-klanten in de Benelux krijgen toegang tot de mobiele data-abonnementen waardoor zij niet afhankelijk zijn van lokale (internet) verbindingen. 

Koen de Rooij, general manager van ADI Benelux, kijkt uit naar de samenwerking. “Er zijn steeds meer beveiligingstoepassingen uitgerust met simkaarten. Denk bijvoorbeeld aan mobile alarmsystemen en 4G-camera’s. Door de samenwerking met IoT unlimted kunnen we ook op dit vlak een totaaloplossing bieden aan onze klanten.”
Mark Rotteveel, commercieel directeur van IoT unlimited: “In de afgelopen periode hebben we gezien hoe belangrijk het businessmodel met een continue omzetstroom is geworden in diverse andere branches. Het lijkt me leuk om met onze ervaring samen met ADI te gaan zorgen voor een succes in de beveiligingsbranche als aanvulling op hun reeds bestaande portfolio.”

Over IoT unlimited
IoT unlimited, gevestigd in Amsterdam, is een innovatieve speler op het gebied van M2M- en IoT-connectiviteit. Met haar unieke portal helpt IoT unlimited klanten en partners met het laagdrempelig en vooral veilig haar klanten van ‘connected oplossingen’ te voorzien. De simkaarten worden aangeboden in een schaalbaar model waardoor klanten gebruik kunnen maken van een ingroeimodel met een voorspelbare kostenstructuur. Dit in combinatie met beveiligde (VPN) verbindingen maakt de dienst een relevante oplossing voor onder andere beveiligingsbedrijven.
Klanten kiezen voor IoT unlimited als ze het belangrijk vinden altijd bereik te hebben op verschillende netwerken via één simkaart (via een multi-netwerk-dienst) in combinatie met een goede beveiliging en tegen een interessante prijs. Alle netwerken zijn in een land beschikbaar voor zowel 2G, 3G, 4G, LTE-M en Nb-IoT (5G volgt binnenkort). De abonnementen delen ook nog eens hun databundel waardoor klanten de dienst kunnen gebruiken voor verschillende toepassingen. Via de portal kunnem simkaarten worden geactiveerd en geblokkeerd en kunnen ook eenvoudig de kosten aan klanten worden doorbelast.

ADI Global Distribution is actief in 14 landen in EMEA met 67 opslaglocaties en 11 distributiehubs. Bovendien exporteert ADI naar meer dan 80 landen in de regio. ADI bedient meer dan 24.000 klanten in EMEA en biedt meer dan 250.000 SKU’s van meer dan 750 actieve leverancierspartners.

Gedeeld

Geef een antwoord