ADT introduceert Video Surveillance as a Service

ADT Fire & Security breidt haar dienstverlening uit en introduceert Video Surveillance as a Service (VSaaS). Met deze nieuwe oplossing wil ADT inzetten op een breder beveiligingsbeleid en voor haar klanten een single point of contact zijn.

CameraNaast verschillende markt- en maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op de manier waarop er naar beveiliging wordt gekeken, groeit de markt voor ‘stille alarmen’ sinds een aantal jaar minder hard. Dit komt met name door bezuinigingen en het feit dat hulpdiensten niet zondermeer uitrukken na een alarmmelding vanuit een particuliere alarmcentrale (PAC). Verificatie van alarmen is en wordt daarom steeds belangrijker. Dit is een van de redenen waarom Video Surveillance een steeds belangrijker onderdeel wordt van het beveiligingsbeleid.

“De introductie van Video Surveillance as a Service komt voort uit ontwikkelingen rond nieuwe beschikbare technologieën. Consumenten krijgen steeds meer keuze in de manier waarop zij privé zaken regelen”, zegt André Jansen, Monitoring Director Benelux bij ADT Fire & Security. “Zakelijke klanten willen daarom ook toegang hebben tot steeds meer middelen en de beveiligingsbranche kan hierdoor ook niet achterblijven. Met VSaaS kunnen wij onze klanten een compleet beveiligingspakket bieden en zijn wij voor hen een single point of contact.”

ADT Fire & Security introduceert de volgende diensten binnen haar VSaaS-aanbod:

  • Videoverificatie: Helpt valse alarmen te voorkomen doordat er bij een alarmmelding direct via video gecontroleerd kan worden of het om een geldig alarm gaat. De politie reageert met hoogste prioriteit op geverifieerde alarmen.
  • Videoassistentie: Vanuit de meldkamer wordt er meegekeken in een beveiligde ruimte wanneer dit noodzakelijk is. Ook kan er voor assistentie tweeweg video- en audiocontact gerealiseerd worden. Dit kan met name van toepassing zijn op ruimtes waarin slechts één persoon werkzaam is of in 24-uursomgevingen.
  • Video guard tours: Kan vergeleken worden met surveillancerondes door bewakingsdiensten, alleen gebeurt dit nu volledig via video. Een oplossing die de variabele kosten van bewakingsdiensten significant kan verlagen.
  • Video-escort: Kan ingezet worden in situaties waarbij organisaties het prettig vinden als er op afstand iemand meekijkt. Bijvoorbeeld in organisaties waar geldtransacties of goederen met hoge waarde aanwezig zijn (retail, banken of benzinestations).
  • Levering van goederen: Kan worden ingezet wanneer er voor of na sluitingstijd goederen worden afgeleverd en er geen personeel aanwezig is. Vanuit de PAC kan op basis van video- en audiocontact een alarm deels worden uitgeschakeld zodat de goederen kunnen worden afgeleverd.
Gedeeld

Geef een antwoord