Ajax Systems levert project voor 114 (kleuter)scholen

Dat de draadloze detectiesystemen van Ajax Systems niet alleen geschikt zijn voor woningen en mkb, bewijst de fabrikant met een omvangrijk project, waarbij 114 scholen en kleuterscholen met de geavanceerde techniek zijn uitgerust. Het gaat om 167 systemen met in totaal bijna 10.000 componenten.

Het project is uitgevoerd in de stad Mariupol in Oekraïne, het land waar Ajax Systems vandaan komt.  In 114 scholen en kleuterscholen zijn in totaal 167 slimme detectiesystemen geïnstalleerd. Medewerkers kunnen deze bedienen via hun smartphone en het Ajax-toegangssysteem. De gebouwen zijn voorzien van detectie van inbraak en wateroverlast en bij gevaar komt de politie ter plaatse.

Geen dure werkzaamheden
De draadloze Ajax-oplossing maakte het mogelijk om snel alle scholen en kleuterscholen in de stad van detectie te voorzien zonder dure werkzaamheden uit te voeren of leidingen te moeten aanleggen in de vaak oude gebouwen. Het kostte een professionele installatietechnicus 2 tot 3 uur om honderd detectoren op één locatie te installeren. 9.714 apparaten werden in slechts twee maanden geïnstalleerd. De stad betaalde hiervoor ongeveer 530.000 euro, maar bespaart hiermee bijna 1,2 miljoen euro, doordat voor de bewaking geen personeel meer hoeft ingezet te worden.

Oplossing
Er zijn meer dan honderd scholen en kleuterscholen in Mariupol die worden bezocht door 51 duizend kinderen. Voorheen waren fysieke bewakers zonder de juiste opleiding verantwoordelijk voor de beveiliging van alle gebouwen. Het stadsbestuur was op zoek naar een oplossing voor de veiligheid van de instellingen. Een oplossing die geen bouwwerkzaamheden vereist tijdens de installatie (renovaties zouden de projectkosten hebben beïnvloed) en die makkelijk kan worden beheerd door school- en kleuterschoolpersoneel.

Enorme besparing
In slechts twee maanden tijd konden alle instellingen worden voorzien van moderne beveiligingssystemen, wat een enorme besparing opleverde. “Elk stadsbestuur kan trots zijn op zo’n project”, aldus locoburgemeester Oleksandr Kochurin van Marioepol. “Kijkend naar onze ervaring met het overschakelen naar de draadloze Ajax-oplossing, overwegen onze collega’s in de gezondheidszorg, sociale diensten en nutsbedrijven nu ook het Ajax-systeem voor hun faciliteiten.”

Configuratie
Elk school- en kleuterschoolgebouw kreeg een Hub 2 Plus-centrale, bewegings- en openingsdetectoren op alle deuren en ramen, overstromingsdetectoren en bewegingsdetectoren met een camera om alarmen te verifiëren en een buitensirene. In grote scholen met dikke plafonds werden ook radiosignaalversterkers geïnstalleerd.
Een directeur en schoolmedewerkers regelen de beveiligingsmodi en het openen en sluiten van de school/kleuterschool ’s ochtends en ’s avonds via de Ajax-apps. Ook wordt een aan de muur gemonteerd toetsenbord gebruikt om het systeem ter plaatse te beheren.

Innovatie
Dit project toonde volgens Ajax Systems aan dat het gemeentebestuur van Mariupol open staat voor innovatie en de stad vooruit helpt met de nieuwste oplossingen. De installatie van een slim beveiligingssysteem in scholen en kleuterscholen van de stad is een succesvol voorbeeld van een economisch aantrekkelijke oplossing, die ook door andere steden zou moeten worden overwogen.
Deze casus toonde ook eens te meer aan dat Ajax-beveiligingssystemen zich aanpassen aan de behoeften van niet alleen bedoeld zijn voor kleinere projecten. Ze passen ook binnen grote infrastructuuroplossingen van de steden. “We zijn van plan soortgelijke projecten op te schalen met onderwijsinstellingen in Oekraïne en in het buitenland”, zegt CMO Valentine Hrytsenko van Ajax System.

Gedeeld

Geef een antwoord