Alarm Meldnet ontvangt nu alarm met video van Ajax PIRCAM

De particuliere alarmcentrale Alarm Meldnet maakt bekend dat het nu meldingen met beeld van de PIRCAM van Ajax Systems kan verwerken. Hiervoor zijn speciale aanpassingen van de meldkamersoftware doorgevoerd. Zo is direct te zien of een inbraakmelding terecht of onterecht is veroorzaakt.

“Wij zijn de eerste meldkamer in Nederland die de PIRCAM van het Ajax alarmsysteem kunnen ontvangen op de meldkamer”, zegt accountmanager Jim van Heumen van Alarm Meldnet. “Het unieke aan ons concept is ook dat wij de enige meldkamer zijn die de beelden rechtstreeks in meldkamersoftware ‘gepusht’ krijgen. Dit wil zeggen dat wij bij de melding direct de beelden kunnen zien zonder gebruik te hoeven maken andere software. Deze beelden zijn tot 3 jaar terug te vinden in het log van de meldkamer.

Fotoregistratie
De Ajax PIRCAM, ofwel MotionCam, is een bewegingsdetector met fotoregistratie van alarmtriggers. De camera wordt alleen geactiveerd als het systeem op scherp staat en de detector een beweging signaleert. In dat geval worden met de melding foto’s met een resolutie tot 640 x 480 pixels naar de app van de gebruiker of naar de meldkamer verstuurd. De foto is duidelijk genoeg om te bepalen of er een echte inbraak is. Infrarood zorgt ervoor dat het apparaat ook in de duisternis goed werkt. Bij elke melding worden vijf foto’s gemaakt, zodat een goed beeld van de situatie ontstaat en de kans klein is, dat de inbreker net wordt gemist.

Gedeeld

Geef een reactie