Alarmcentrale ASZW in Goes officieel geopend

Alarm en Servicecentrale Zuid West (ASZW) in Goes beveiligt voortaan niet alleen woningen, maar biedt ook diensten om alarm te slaan als je gezondheid je in de steek laat.

ASZWASZW is begin september officieel geopend. De onderneming komt voort uit Elie Beveiliging, dat al tien jaar Zeeuwse (haven)bedrijven en particulieren beveiligd.

Met de oprichting van een alarmcentrale, wil het bedrijf een stap maken naar de zorg. Er was nog geen alarm- en servicecentrale in Zeeland, zegt directeur Tom Elie.

ASZW biedt diensten aan die alarm slaan als de gezondheid het laat afweten, de alarmcentrale kan vervolgens hulp sturen. Dit kan ook automatisch met omvaldetectie of als iemand buiten een bepaalde zone komt, zoals bijvoorbeeld dementerende mensen. De nieuwe alarmcentrale werkt samen met zorginstellingen en ZLM verzekeringen. Op de meldkamer gaan een man of twintig werken, zodat die 24 uur per dag bemand is. Bij een stroomstoring kan een aggregaat de centrale 48 uur in de lucht houden.

Als je traditionele beveiliging en zorg combineert, komt de privacy om de hoek kijken, vertelt financieel directeur Ernst Vroegop. Nu moeten we handmatig nog aangeven dat iemand hartproblemen heeft. Maar de meldkamer is zo ingericht en gecertificeerd dat straks bijvoorbeeld ook gegevens uit een elektronisch patiëntendossier kunnen worden uitgewisseld.

Gedeeld

Geef een reactie