Als beveiliger de coronacrisis overleven met creativiteit

BMS Security timmert sinds een jaar of drie aan de weg met onder andere beveiliging van evenementen en horeca. Sectoren die zwaar onder druk staan door de coronacrisis. Toch blijft zijn bedrijf goed draaien. Dankzij creativiteit en flexibiliteit, aldus directeur Bülent Dogan.

BMS Security is een van de gebruikers van Secusoft, het automatiseringsplatform voor beveiligingsbedrijven. Volgens directeur Leo Hoogma van het automatiseringsbedrijf verdient oprichter en directeur Bülent Dogan de titel Ondernemer van de Maand, omdat zijn bedrijf zich onderscheidt door een creatieve en slimme aanpak waarmee het niet alleen de doorlopende dagelijkse uitdagingen aangaat maar ook de moeilijke tijden van het coronavirus doeltreffend bestrijdt.
Dogan leerde het beveiligingsvak onder andere op Schiphol. In 2017 nam hij afscheid van de luchthaven en startte hij zijn eigen bedrijf: BMS Security. En met succes, want vanaf het begin toonde het een stijgende lijn.
Het beveiligingsbedrijf werkt momenteel met een team van dertig mensen en die volgens de directeur samen een grote, hechte ‘familie’ vormen. “Je doet het samen, je kunt met elkaar alles voor elkaar krijgen en het ook leuk en gezellig hebben. Je moet respect hebben voor de mensen waar je mee samenwerkt en voor je klanten. Niemand is bij ons een personeelsnummer, niemand zal dat ooit waar dan ook, mogen zijn.”

Coronacrisis
Een startende ondernemer in de beveiligingsbranche heeft volgens Dogan best veel kans van slagen als hij sterk achter zijn product staat, zeer communicatief en creatief is ingesteld en respectvol en enthousiast is in de omgang met verschillende mensen. “Alleen geld willen verdienen is beslist een verkeerde motivatie. Het is en blijft mensenwerk, beveiliging, en uiteindelijk puur afhankelijk van de mens.”
BMS Security doet onder andere evenementenbeveiliging en horecabeveiliging, maar ook bouwplaatsbeveiliging, havenbeveiliging, objectbeveiliging, winkelbeveiliging en beveiliging op maat. Door de coronacrisis staan enkele van deze diensten zwaar onder druk. De omzet van de horecabeveiliging en evenementenbeveiliging is vrijwel weggevallen. “Het komt in deze tijden dus op je creativiteit en netwerk aan. Dan blijkt het toch mogelijk om andere opdrachten binnen te halen, waardoor het leed verzacht wordt.”
Zo breidde Dogan recentelijk zijn werkactiviteiten uit met een nieuw project: BMS Suits & Workwear. Dit opent binnenkort een webshop voor werkkleding en pakken voor de beveiligingsbranche.

Secusoft
BMS Security werkt al een aantal jaren met Secusoft Software voor beveiligers en Dogan zegt daar zeer positief over te zijn. Na een tevergeefse zoektocht naar passende software wilde hij een op maat gemaakt planningsprogramma laten ontwerpen. Maar toen ontdekte hij Secusoft. Dat omvatte planningssoftware voor beveiligers die aan al zijn wensen voldeed. Hij zegt de zeer uitgebreide mogelijkheden van Secusoft geweldig te vinden en dat geldt ook voor de service van de programmeur Leo Hoogma. “Ik heb Leo een keer per ongeluk midden in de nacht een appje gestuurd met een probleempje en wat schetste mijn verbazing? Binnen een paar minuten reageerde hij en loste hij het probleem op. Ik bleef mij verontschuldigen dat ik mij niet realiseerde op welk tijdstip ik appte, maar Leo wuifde dat lachend weg. Kijk, dat noem ik enthousiast en betrokken. Geweldig.”

De volledige blog is hier te lezen.

Gedeeld

Geef een reactie