ANPR Systems levert parkeeroplossingen met Mobotix-camera’s

Mobotix-partner ANPR Systems heeft een kaartloze parkeeroplossing ontwikkeld, gebaseerd op kentekenherkenning met hoge resolutie Mobotix S15-camera’s. Het systeem bevat tevens zelfontwikkelde, webgebaseerde software voor parkeerbeheer en de administratieve verwerking van betalingen.

parkeer zuilANPR Systems gebruikt in hun systeem de weerbestendige en compacte Mobotix 5 megapixel S15-camera. Deze wordt in de slagboomzuilen bij in- en uitgangen van een parkeerplaats geïnstalleerd. Dankzij de hoge resolutie van deze camera worden de kentekens van parkerende auto’s betrouwbaar gelezen. Met deze kaartloze oplossing hoeven parkeerders bij in- en uitrijden hun autoraam niet meer te openen en worden ze ook niet meer met hoge kosten geconfronteerd bij verlies van hun kaartje. Voor parkeerexploitanten levert het systeem bovendien een flinke kostenbesparing op. De nieuwe parkeeroplossing van ANPR Systems wordt onder andere al gebruikt op het Sontplein in Groningen.

ANPR Systems is ontstaan uit een samenwerking tussen de bedrijven Elpar en DJ Consultancy. Op basis van 25 jaar ervaring hebben zij deze nieuwe manier van parkeren ontwikkeld, waarbij gebruiksgemak en duurzaamheid de belangrijke uitgangspunten zijn geweest. Kaartloos parkeren via kentekenherkenning is ook voor parkeerexploitanten interessant, zegt directeur/eigenaar Frans Penninx. Zij kunnen volstaan met eenvoudigere terminals, zonder printer of verwarmingselement.

Gedeeld

Geef een antwoord