ASSA ABLOY maakt kamers Hilton met mobiel toegankelijk

Het Hilton Hotel in Den Haag heeft met behulp van ASSA ABLOY een upgrade van de hotelkamersloten doorgevoerd naar RFID en BLE voor Mobile Access. De bedoeling is dat de komende drie jaar alle Hotels van Hilton deze aanpassing krijgen.

Het moderne en luxe Hilton Hotel staat sinds negen jaar in de Zeestraat in Den Haag. John van Langen werkt vijf jaar voor de organisatie als IT manager samen met het technische team. Hij zegt erg content te zijn met de upgrade van magneetkaartsloten naar RFID en BLE waarbij de kamerdeuren geopend kunnen worden met een ‘mobile key’ op een smartphone. De komende drie jaar moeten alle Hilton Hotels wereldwijd gebruik gaan maken van sloten die werken op basis van RFID (Radio-frequency identification) en BLE (Bluetooth Low Energy) wat nodig is voor het digitaal openen van de deuren door middel van de smartphone.

Gebruiksvriendelijkheid
Volgens Van Langen is vooral het personeel erg tevreden met de gebruiksvriendelijkheid van de sloten. Het gebruik van Mobile Access door gasten is nog niet gemeten, maar volgens Van Langen betekent de smartphone alles voor de hedendaagse toerist en gast, vooral de zakelijke doelgroep waaruit 75 procent van de bezetting bestaat. De volgende stap zou zijn dat ook gordijnen en TV bediend kunnen worden met de mobiele telefoon. Echter daarvoor moeten verschillende systemen geïntegreerd worden door middel van StayConnect en dat staat nog in de kinderschoenen.

Veilig en luxe
John van Langen stelt dat er niets gaat boven veiligheid. “Onze gasten moeten zich veilig voelen tijdens hun verblijf. Maar naast de kwaliteit van de veiligheid wijst hij ook op het belang van het gemak dat de RFID-sloten van Vingcard bieden. “Binnen nog geen halve seconde hoor je een klik en gaat de deur open. De bestaande magneetsloten waren tijdens de upgrade naar RFID nog veelal in goede staat en hoefden nauwelijks vervangen te worden, aldus Van Langen.

IT manager John van Langen en zijn team tijdens de oplevering.

Gedeeld

Geef een reactie