Automatic Signal maakt kennis met Security & Safety Things

De technici van Automatic Signal konden onlangs kennis maken met Security and Safety Things. Dit is een door Bosch geïnitieerde en op Android gebaseerde standaard voor software, waarmee camera’s van intelligente functies kunnen worden voorzien.

Security & Safety Things is een technische start-up met als missie het intelligenter gebruik maken van slimme camera’s. Het techbedrijf ontwikkelde een platform gebaseerd op Android Open Source Project (AOSP). Hiermee kunnen ontwikkelaars programma’s (apps) maken die voor meerdere cameramerken geschikt zijn.

Pilot
Omdat Automatic Signal veel belangstelling heeft voor nieuwe en innovatieve beveiligingstechnieken, kwam André Bos van Security & Safety Things langs om een presentatie te geven over het platform. Onderzocht wordt of gezamenlijk een pilot kan worden gestart.
Een van de voordelen van dit platform is volgens Bos de schaalbaarheid: van een appje voor één enkele camera tot honderden camera’s tegelijk. En is de app niet meer nodig? Dan kan deze van de camera worden verwijderd.
Het gaat dan bijvoorbeeld om apps voor kentekenherkenning, het tellen hoeveel mensen er zich in een ruimte bevinden of voor hulp bij het orderpicken in een magazijn. De vragen uit de markt leiden tot de ontwikkeling van nieuwe apps. In de Application Store van Security & Safety Things zijn inmiddels enkele tientallen apps te vinden.
Doordat open-sourcesoftware wordt gebruikt, zijn de apps merkonafhankelijk. Vanaf juli komen de eerste camera’s op de markt die gebruik maken van het Security & Safety Things operating system.

Gedeeld

Geef een reactie