Axis boekt 25 procent groei eerste half jaar

Axis Communications meldt in het eerste halfjaarsverslag van 2017 een omzetgroei van 25 procent tot 431 miljoen euro. De winst was ruim 10 procent. Volgens algemeen directeur Ray Mauritsson is dit vooral aan de nieuwste technologie te danken.

Het gaat goed met Axis, ondanks de toenemende concurrentie vanuit met name China. Weliswaar is de groei voor een deel te danken aan de overname van enkele bedrijven in 2016, maar ook als dat niet wordt meegerekend, maakt de Zweedse fabrikant winst. In het tweede kwartaal van 2017 is zelfs de grootste omzet ooit gehaald! Algemeen directeur Ray Mauritsson: “Uitgebreide Zipstream-technologie, explosieveilige camera’s en nieuwe Wide Dynamic Range-technologie zijn voorbeelden van innovaties die wij het tweede kwartaal hebben geïntroduceerd. Verschillende van deze technologieën hebben wij gepresenteerd tijdens belangrijke beurzen, zoals ISC West en Ifsec. Tijdens deze beurzen werd ook duidelijk hoe belangrijk cybersecurity is geworden voor onze markt en voor de samenleving in het algemeen. Het is goed om te weten dat bij Axis dit onderwerp al vele jaren de volle aandacht heeft.”

Marktsegmenten
De komende jaren zal Axis zich steeds meer toeleggen op oplossingen voor bepaalde marktsegmenten. In dat beleid past ook de overname van Cognimatics, een fabrikant van software voor de detailhandel. Hiermee is de camerafabrikant de bedrijven Axis Loss Prevention en Axis Store Optimization gestart, die oplossingen ontwikkelen tegen winkeldiefstal en voor het optimaliseren van de winkelinrichting. “Op deze wijze laten wij zien dat met beveiliging waarde aan het winkelproces kan worden toegevoegd”, aldus Mauritsson. Ook voor de toekomst is de algemeen directeur positief gestemd. “Het in juni gepresenteerde rapport van IHS laat zien dat onze sector de komende jaren verder zal groeien en door in innovatie te blijven investeren zullen wij optimaal van die groei blijven profiteren.”

Gedeeld

Geef een reactie