Axis start in Zweden nieuw ontwikkelcentrum voor software

Axis Communications opent in het Zweedse Linköping een R&D-kantoor voor softwareontwikkeling. Binnen een paar jaar komen er ongeveer honderd softwarespecialisten te werken.

“Axis is een groeibedrijf”, zegt Kenneth Jonsson, vice president R&D bij Axis Communications.”Onze sterke focus op onderzoek en ontwikkeling is een van de hoekstenen van ons succes. Aangezien we snel groeien, moeten we buiten de regio van onze hoofdvestiging op zoek naar mensen met de vereiste competenties.”

Nieuwe producten
In 2017 genereerde Axis een omzet van iets meer dan 834 miljoen euro, waarvan meer dan 18 procent werd geïnvesteerd in R&D. Op het hoofdkantoor van Axis in Lund werken meer dan duizend mensen aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen op gebieden zoals netwerkvideo, toegangscontrolesystemen, audiosystemen en videocontentanalyse.

Voordelen
In het kantoor in Linköping zal softwareontwikkeling centraal staan. De activiteiten in Linköping worden gestart in samenwerking met het consultingbedrijf HiQ. “We zien veel voordelen van het hebben van een kantoor in Linköping, waar we een combinatie vinden van een goede universiteit en een goed functionerende zakelijke infrastructuur. Dat geeft ons een goede basis voor het vinden van de juiste competenties en voor het nastreven van succesvolle R&D-activiteiten”, aldus Jonsson. De werving van medewerkers is intussen begonnen en de eerste nieuwe medewerkers zullen eind mei starten bij Axis in Linköping.

Gedeeld

Geef een reactie