Axis toont op EuroShop 2020 slimme retailoplossingen

De opkomst van e-commerce heeft het winkelgedrag van consumenten compleet veranderd en heeft winkeliers ertoe aangezet om de rol van fysieke winkels opnieuw vorm te geven. Axis helpt hen daarbij met het verzamelen van data via apparatuur die aanvankelijk ontworpen is voor beveiliging.

Om retailers te helpen bij het ontwerpen van toekomstbestendige winkels, presenteert Axis Communications op EuroShop 2020, dat plaatsvindt van 16 tot 20 februari in Düsseldorf, slimme oplossingen voor winkeloptimalisatie, het verbeteren van de customer experience en beveiliging.

Digitalisering
Hoewel digitalisering cruciaal is voor de toekomst van retail, bestaat er nog steeds een duidelijke behoefte aan fysieke winkels. Retailers denken wel kritischer na over de rol van winkels en hun toegevoegde waarde. Het is belangrijker dan ooit om de juiste winkelbeleving te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het logisch indelen van de winkel, het creëren van een klantvriendelijke sfeer of het gebruik van mobiele apparaten mogelijk maken. Het gaat erom een feilloze ervaring tussen de fysieke- en online online winkel te bieden. Retailers willen uiteindelijk hun klanten via fysieke winkels een gepersonaliseerde winkelervaring verzekeren.

Slimme technologieën
Op EuroShop 2020, de grootste retailbeurs ter wereld, demonstreert Axis samen met zijn partners innovatieve oplossingen voor winkeleigenaren. Intelligente netwerkcamera’s helpen niet alleen bij het voorkomen van winkeldiefstal maar kunnen ook informatie verzamelen over het aantal bezoekers in de winkel, hun looproutes en waarschuwen in geval van lange wachtrijen bij de kassa’s of lege schappen. Met deze technologieën kunnen waardevolle instore-analyses worden gemaakt voor onder andere een optimale personeelsplanning, de juiste winkelindeling, efficiënt voorraadbeheer of gepersonaliseerde boodschappen. Daarnaast is het op EuroShop 2020 mogelijk om kennis te maken met Axis’ nieuwste portfolio van netwerkaudiosystemen, geschikt voor achtergrondmuziek en live gesproken of geplande aankondigingen in specifieke winkelzones.

Meer informatie
Axis Communications is op EuroShop 2020 te vinden in hal 6 op stand E04. Tijdens de beurs zijn verschillende Axis-experts aanwezig om onze retailoplossingen te demonsteren en vragen te beantwoorden.

Gedeeld

Geef een reactie