Beroemde jachthaven beveiligd met Hikvision-systeem

Beveiligingsbedrijf Lifeline Alarms en Security Services leverde onlangs aan Cowes Yacht Harbour op het Isle of Wight een ultramoderne videobewakingsoplossing van Hikvision, met geavanceerde panoramische camera’s en ultra-low-light beeldverwerkingstechnologie van Darkfighter.

Cowes is in Groot-Brittannië een naam die synoniem staat voor zeilen. Het is het legendarische internationale maritieme epicentrum van Isle of Wight sinds 1800 met 260 volledig uitgeruste ligplaatsen, een evenementencentrum met 400 zitplaatsen, een mediacentrum, meer dan twintig winkelunits en een moderne werf.

Vervangen
In 2018 besloot het management van Cowes Yacht Harbour dat het tijd was om het bestaande beveiligingssysteem te vervangen. Er was videobewaking nodig met een uitgebreide dekking van de volledige faciliteit en beelden van hoge kwaliteit, ook nadat de duisternis is ingetreden. Beveiligingspersoneel moet op elk uur van de dag al het verkeer rondom de jachthaven kunnen volgen en onderzoeken, met name tijdens evenementen zoals Lendy Cowes Week, wanneer de jachthaven op volle capaciteit draait.

Aanbesteding
Andrew Bamford, financieel controller en directeur bij Cowes Yacht Harbour Ltd, zei dat de behoeften van de jachthaven verder gingen dan alleen deze 24-7-brede dekking. “Een van de belangrijkste elementen voor ons was om toekomstbestendig te zijn en om het systeem tijdelijk uit te kunnen breiden voor evenementen. Daarom hebben we een aanbesteding aangekondigd voor het ontwerp, de installatie en de inbedrijfstelling van een nieuw CCTV-systeem en die aanbesteding werd gewonnen door de gespecialiseerde firma Lifeline Alarms and Security Services van Isle of Wight.”

Obstakels en uitdagingen
Het door Lifeline ontworpen systeem bestaat uit 29 camera’s, waaronder vaste, PTZ-, panoramische en koepelachtige modellen. Lifeline’s managing director Mark Lee: “Er was een aantal obstakels en uitdagingen te overwinnen. De site zelf is groot en complex en biedt een breed scala aan zowel maritieme als land-gebaseerde operaties. Er was ook tijdsdruk voor het ontwerp en de implementatie van het systeem, vanwege de evenementen- en raceschema’s die er weer aan komen.”

Instabiliteit
De maritieme locatie stelde haar eigen uitdagingen. Niet de minste daarvan was de instabiliteit van de werkplatformen die de technici van Lifeline zouden moeten gebruiken bij de implementatie van het systeem. Al die tijd zag deze zeer actieve jachthaven ook schepen die zich naar het droogdok en rond de jachthaven begaven voor onderhoud, terwijl er voortdurend grote objecten over het terrein werden vervoerd. Dit alles leverde belangrijke logistieke uitdagingen op, om nog maar te zwijgen van de hoofdbrekens over gezondheid en veiligheid van de monteurs.

Evenementen
“Terwijl sommige camera’s horizontale beelden van ligplaatsen en dokken geven, moesten anderen op kades en op hoogte worden geplaatst”, legt Lee uit. “Sommige locaties waar we camera’s moesten plaatsen maakten het gebruik van fysieke bekabeling bijna onmogelijk.”
Zoals Bamford al uiteenzette, moet het nieuwe systeem tijdelijk kunnen worden uitgebreid tijdens grootschalige evenementen. Deze grote evenementen brengen ook de noodzaak met zich mee om nauw samen te werken met de manbeveiligingsbedrijven die het systeem gebruiken tijdens die uitzonderlijk drukke periodes.

Understatement
“Als het systeem niet op tijd wordt geleverd, zou de jachthaven niet in staat zijn om vooraf geplande zeilwedstrijden, regatta’s en evenementen te organiseren, met een aanzienlijk nadelig effect op de reputatie en de commerciële reputatie”, vervolgt Lee. “Een drukke jachthaven biedt een uitdagende omgeving om te werken als beveiligingsbedrijf.”
Dat is iets van een understatement. De planning van Lifeline moest rekening houden met factoren zoals getijden, de toestand van de zee en de heersende weersomstandigheden. De technici van Lifeline moesten op ongewone tijden van de dag werken, buiten de drukke openingstijden van de conventionele jachthaven. Technici die aan steigers en pontons werken, droegen drijfhulpmiddelen boven hun gebruikelijke werkkleding.

Draadloze transmissiesystemen
“Pre-planning heeft vastgesteld dat er op strategische locaties extra kabels en stroom moesten worden geïnstalleerd om tijdelijke uitbreiding voor evenementen mogelijk te maken”, zei Lee. “Verschillende draadloze transmissiesystemen werden ingezet om effectieve en betrouwbare dekking over de site te bieden. Met obstakels, zoals jachten in een droogdok en kranen, werd ook in rekening gehouden. Er werden zichtlijntests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat obstakels de signaaloverdracht niet zouden belemmeren. Dit was lastig en werd gecompliceerder omdat deze obstakels nu eenmaal niet altijd op dezelfde plaats liggen.”

Nachtzicht
Lifeline berekende dat het installeren van camera’s op vijf meter hoge kolommen op zeeweringen het benodigde overzicht zou bieden voor toezicht op de jachthaven. Dit werd ondersteund door het gebruik van panoramische Hikvision PanoVu-camera’s, uitgerust met Darkfighter-technologie, waardoor beelden kunnen worden vastgelegd in de donkerste lichtomstandigheden. De PanoVu-camera gebruikt vier verschillende objectieven om foutloze HD-opnames te maken en centralisten kunnen sterk inzoomen op de panoramische beelden. Dit laatste gebeurt onder andere met de PTZ-camera’s van Hivision, domecamera’s, shotgun-camera’s en bulletcamera’s met motorzoom. De draadloze transmissie van beelden gebeurt met apparatuur van Ligowave en wordt verwerkt door een Hikvision 4K-decoder.

Eerste klas
Lifeline ging zelfs zover dat er een tweede controlekamer werd geïnstalleerd zodat beveiligingspersoneel tijdens evenementen op meerdere locaties kan opereren. Dat personeel wordt onder andere geleverd door Blueline Security Management. Managing director  Simon Rann: “Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van beveiligers en EHBO’ers voor grote evenementen. We controleren de bezoekers en feestgangers bij de Cowes Yacht Harbour. En we hebben niets te klagen over het CCTV-systeem. De installatie en de ondersteunende diensten van Lifeline zijn fantastisch geweest. Het CCTV-systeem maakt ons werk makkelijker en het is een van de beste systemen waarmee we ooit hebben gewerkt. We kunnen er eenvoudig alle ingangen mee controleren en er is een aparte controlekamer voor ons opgezet met toegang tot alle camera’s. Dit is eerste klas.” Bamford: “De door Lifeline geïmplementeerde installatie is vakkundig voltooid binnen de tijd en budgetten en met weinig of geen verstoring van onze drukke Haven-activiteiten. De beelden zijn van hoge kwaliteit en overtreffen al onze verwachtingen.”

Gedeeld

Geef een reactie