Bosch neemt specialist in gebouwautomatisering over

Bosch Building Technologies wil Hoerburger AG overnemen. Dit is een Duitse specialist in gebouwautomatisering en energiebeheer voor gebouwen. Het bedrijf heeft 45 jaar ervaring in het plannen en uitvoeren van projecten en het verlenen van diensten op dit gebied.

Bosch en de eigenaren van Hörburger AG hebben inmiddels de overeenkomsten ondertekend. Een belangrijk speerpunt van de activiteiten van Hörburger is het efficiënt en duurzaam exploiteren van gebouwen. De oplossingen worden in tal van sectoren toegepast, bijvoorbeeld in grote industriële bedrijven, zorginstellingen en winkelketens. Hörburger heeft meer dan 200 medewerkers op zes locaties in Duitsland en één locatie in Roemenië en realiseerde in 2020 een omzet van 33 miljoen euro.

Intelligente gebouwoplossingen ontwerpen als team
“We kijken er erg naar uit om samen te werken met de zeer ervaren medewerkers van Hörburger om samen de snelgroeiende markt voor slimme bouwoplossingen in de toekomst vorm te geven en uit te breiden”, aldus Thomas Quante, president van Bosch Building Technologies. “Digitalisering, connectiviteit en kunstmatige intelligentie bieden ons steeds meer mogelijkheden om commerciële gebouwen om te vormen tot slimme woon- en werkomgevingen die mensen meer zekerheid, veiligheid en comfort bieden en zorgen voor meer duurzaamheid. De jarenlange ervaring van Hörburger zal ons huidige portfolio op het gebied van gebouwbeveiliging, veiligheid, energiediensten en gebouwautomatisering verder versterken.”
“We zijn erg enthousiast om deel uit te maken van de Bosch-familie. We zullen onze knowhow gebruiken om de toch al sterke positie van Bosch als geïntegreerde partner voor connected building-oplossingen verder uit te breiden met toekomstgerichte oplossingen en diensten”, aldus Christian Hörburger, CEO van Hörburger AG.

De overname is onderworpen aan de goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteiten. Afgesproken is dat de koopprijs niet bekend wordt gemaakt.

Gedeeld

Geef een antwoord