Bosch wil Protec Fire and Security Group overnemen

Om de internationale activiteiten te versterken en uit te breiden heeft Bosch Building Technologies de intentie om het Britse bedrijf Protec Fire and Security Group over te nemen. Protec is in Nederland vooral actief onder de naam Hacousto Protect.

De overname biedt volgens Bosch een enorme groeipotentie door het sterke merk van Protec, een competent team met vergaande kennis van de markt, een innovatief portfolio, een sterke marktpositie en een brede klantenbasis.
Protec heeft momenteel ongeveer 1.100 werknemers in dienst in zijn negen Europese vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland en genereert dit jaar een verwachte omzet van 125 miljoen GBP (ongeveer 142 miljoen EUR). Volgens Thomas Quante, president van Bosch Building Technologies, is afgesproken dat de overnameprijs niet wordt geopenbaard. De overname is ook nog onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Internationale activiteiten
Protec is één van de toonaangevende systeemintegratoren voor branddetectie- en beveiligingstechnologie in het Verenigd Koninkrijk – de grootste markt in Europa naast Duitsland. De Europese activiteiten van Bosch Building Technologies als systeemintegrator bevinden zich momenteel in Duitsland en Nederland. Daarnaast is de Bosch-divisie ook actief als systeemintegrator in de Verenigde Staten en Azië.
“Met haar marktaanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk is Protec een ideale aanvulling voor Bosch Building Technologies. Samen willen we het bedrijf verder uitbreiden, voortbouwend op het sterke merk Protec met een innovatief product- en dienstenaanbod, het zeer ervaren management dat zich inzet voor de onderneming en de werknemers die beschikken over diepgaande branchekennis en een hoog niveau van klantenservice”, licht Quante toe.

Succesvolle bedrijfsgeschiedenis
Protec Fire and Security Group Ltd. is opgericht in 1968 en kijkt terug op een succesvolle bedrijfsgeschiedenis van meer dan 50 jaar. “Met Bosch hebben we een geweldige partner gevonden die onze geschiedenis, ons merk en ons buitengewone team waardeert. Ik geloof dat deze samenwerking grote kansen biedt voor ons bedrijf en onze werknemers en leidt tot een succesvolle toekomst”, zegt Barrie Russell, oprichter en voorzitter van Protec Fire and Security Group Ltd. De diensten en producten van het bedrijf worden in tal van sectoren gebruikt, bijvoorbeeld in de industrie, op luchthavens en treinstations.

Nederland
Naast het Verenigd Koninkrijk is ook Nederland een belangrijke markt voor Protec, goed voor het grootste deel van de overzeese omzet. Hier is het bedrijf voornamelijk actief onder de merknaam Hacousto Protec. “Op de Nederlandse markt is Protec met zijn complementaire klanten- en competentiestructuur een uitstekende uitbreiding van de huidige activiteiten van Bosch Building Technologies. De overname zal onze gezamenlijke marktpositie in de sector beveiligingstechnologie en branddetectie aanzienlijk versterken, een breder serviceaanbod voor onze klanten creëren en het productportfolio op het gebied van security & life safety uitbreiden”, voegt Quante toe.
Protec heeft vijf verkooplocaties in het Verenigd Koninkrijk naast het hoofdkantoor met een aangesloten ontwikkelings- en productiecentrum in Nelson, Lancashire. Verder heeft het bedrijf drie locaties in Nederland in Berkel en Rodenrijs, Best en Amsterdam.

Gedeeld

Geef een antwoord