Brandmeldinstallatie Mauritshuis conform BMI 2011

Het pas heropende Mauritshuis voldoet aan de hoogste brandveiligheidseisen. De brandmeldinstallatie is gecertificeerd volgens de nieuwe regeling BMI 2011.

mauritshuisSiemens reikte voor het eerst dit certificaat uit. Het Bouwbesluit 2012 vereist dat gebouwen die daarvoor in aanmerking komen, zoals musea, moeten worden voorzien van een inspectiecertificaat. Onderdeel hiervan is het certificaat conform de regeling BMI 2011. Siemens reikte het eerste, zogeheten BMI 2011 certificaat uit aan museumdirecteur Victor Moussault.

Het Haagse museum Mauritshuis heropende in juni vorig jaar. In oppervlakte is het museum verdubbeld met een ondergrondse verbinding van het pand naar de overkant van de straat. Het museum is voorzien van een brandmeldinstallatie met Advanced Signal Analysis (ASA) detectie. Hierdoor wordt het aantal ongewenste en onechte meldingen tot een minimum beperkt.

Met dit BMI 2011 certificaat, voldoet het Mauritshuis nu ook aan de hoogste brandveiligheidseisen. Zowel voor de bezoekers als de kunst blijven veilig in de toekomst, zegt Moussault. Als hoofdaannemer voor de beveiliging en mede omdat Siemens al vanaf het begin gesprekspartner in het renovatieproject was, kon een installatie worden gerealiseerd die volledig in het gebouw is geïntegreerd. Hierdoor kon ook het historische karakter worden behouden.  Het ingrijpende bouwproject werd door het Mauritshuis zelfstandig aangestuurd.

Gedeeld

Geef een reactie