Chinese brandmelders gaan Europa veroveren

Weinig mensen zullen het merk X-Sense kennen. Maar dat gaat snel veranderen. De Chinese fabrikant van BSI- en TÜV-geteste branddetectieproducten heeft de ambitie om de komende jaren de Europese markt te veroveren.

Tot nu toe hebben vooral Chinese camerafabrikanten zich op de internationale beveiligingsmarkt gestort. Aanvankelijk werden zij met enige huiver en achterdocht ontvangen, maar inmiddels zijn merken als Dahua, Hikvision en Uniview niet meer weg te denken. Ook de brandsector kent Chinese producten, maar die hebben slechts een marginaal marktaandeel. Vanwege de hoge kwaliteitseisen en de landelijk verschillende eisen, is het voor fabrikanten relatief lastig om deze markt te betreden.

Producten en Channel
De voor de Benelux verantwoordelijke regiodirecteur Han Yin van het in Shenzhen (nabij Hong Kong) gevestigde X-Sense, zegt er vertrouwen in te hebben dat zijn bedrijf zal slagen. “We hebben een goed afzetkanaal, kennen de Europese markten en zijn in staat producten te ontwikkelen die voldoen aan de Europese wet- en regelgeving. Onze rookmelders, koolmonoxidemelders en gecombineerde rook- en koolmonoxidemelders worden nu al in 48 verschillende landen op de markt gebracht en voldoen aan alle toepasselijke kwaliteitseisen. Binnen de EU werken we samen met gerenommeerde testhuizen zoals BSI en TÜV Rheinland. Vanaf dit jaar willen wij onze leveringskanalen verder versterken, zowel online als offline. Dat betekent dat wij op zoek gaan naar meer lokale partners, die willen deelnemen aan ons channel partner programma.”

Hoofdkantoor naar Nederland
Op dit moment verkoopt X-Sense via online winkels. Zo zijn er sinds 2014 wereldwijd al 12 miljoen producten verkocht. Sinds 2019 werkt X-Sense ook samen met een Nederlandse distributeur, die lokale ondersteuning kan bieden. Het gaat hier om Powerview Technology uit ‘s-Hertogenbosch.
Vanaf volgend jaar gaat de fabrikant ook zelf technische en commerciële ondersteuning bieden, als in Nederland het Europese hoofdkantoor wordt gevestigd.
Het assortiment van X-Sense bestaat uit een breed scala aan bedrade en draadloze detectoren voor rook, brand en gevaarlijke gassen.

Meer informatie is te vinden op de website van PowerView Technologies.

Gedeeld

Geef een reactie