Contract EAL in Caribisch gebied voor lange tijd verlengd

Deze week heeft EAL de bevestiging gekregen dat zij voor een periode van 4 jaar en vervolgens 6 x 1 optiejaar dé partner blijft voor een uitgebreid beveiligingssysteem voor de Rijksdienst Caribisch Nederland.


In december 2014 verwierf EAL Apeldoorn in een aanbestedingstraject de opdracht voor het leveren en implementeren van een Access Control & Integrated Security System ten behoeve van de Rijksdienst Caribisch Nederland. In Kralendijk Bonaire werd het EAL Security Management Systeem met het EAL ATS Toegangscontrolesysteem geïnstalleerd. Het systeem bestrijkt de eilanden Bonaire, Saba en Statia.
Sinds februari 2015 werden bijna 350 deuren aan het toegangssysteem gekoppeld. Daarnaast wordt binnen het SMS gebruik gemaakt van CCTV, inbraak, intercom, lange afstandlezers, sleutelmanagementsystemen, slagbomen, passenprinters, lockers, tourniquets en koppelingen met facilitaire systemen.

Zeer stabiel
Vanaf de start van de implementatie is het een zeer stabiel systeem gebleken. Om die reden was het dan ook niet vreemd dat er gezien de installed base een Enkelvoudig Onderhandse Aanbesteding heeft plaats gehad.
Niet onbelangrijk in het welslagen van dit project is zeker de Local Service Provider IBO Bonaire. Door hun inzet en vakkennis worden verwachtingen keer op keer overtroffen, aldus EAL. Ook deze samenwerking zal dus met plezier worden voortgezet.

Gedeeld

Geef een antwoord