Crown Security Services voorkomt schade na calamiteit

Niet zelden neemt na een calamiteit de schade nog aanzienlijk toe. Bijvoorbeeld doordat na een brand diefstallen of vernielingen plaatsvinden. Crown Security Services heeft er een specialiteit van gemaakt om dat te voorkomen en boekt daar grote successen mee.

Het in Zwijndrecht, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven gevestigde en landelijk opererende bedrijf is vijf jaar geleden opgezet door Sinan Hayir en wist dankzij het specialisme een enorme groei te realiseren. De enige beperkende factor is de algehele personeelsschaarste in de beveiligingsbranche. De directeur zegt zo honderd mensen extra aan werk te kunnen helpen.

Snelheid
Alles draait in de praktijk bij Crown Security Services om snelheid. Daarom garandeert het bedrijf altijd binnen drie uur aanwezig te zijn en binnen 30 minuten een beveiligingsplan operationeel te hebben. Zo kan het gebied vaak al binnen een uur worden beveiligd nog voordat de hulpdiensten vertrokken zijn. Dat gebeurt met beveiligers op de locatie, maar ook met behulp van tijdelijke technische beveiligingsmaatregelen zoals mobiele cameramasten en detectiesystemen. Er zijn zelfs complete commandowagens beschikbaar, zodat beveiligers voor langere tijd op de locatie kunnen verblijven. Vanuit zo’n commandowagen kunnen camera’s worden beheerd en binnenkort zelfs een drone met warmtebeeldcamera.

Welkome aanvulling
De opdrachtgevers zijn onder andere verzekeraars en schadeherstelbedrijven voor wie de diensten van Crown Security Services onderdeel vormen van de salvage, ofwel het beperken van de schade. Het bedrijf heeft een goede relatie opgebouwd met diverse instanties, Daarnaast wordt het steeds vaker ingeschakeld door grote beveiligingsbedrijven, bijvoorbeeld als die op de locatie onder normale omstandigheden de beveiliging verzorgen, maar niet toegerust zijn om als onderdeel van salvage te opereren. Het specialisme van Crown Security Services vormt dan een welkome aanvulling. Volgens directeur Hayir proberen sommige beveiligingsbedrijven het zelf te regelen, maar dan blijkt het toch een vak apart. Een groot distributiecentrum vol dure spullen is volgens hem makkelijker te beveiligen dan een half uitgebrand gebouw, waar van de oorspronkelijke beveiligingsmaatregelen niet veel meer over is.

Gedeeld

Geef een antwoord