Dahua demonstreert oplossingen die winkelproces slimmer maken

Camera’s om kassatransacties te bewaken. Het slim tellen van mensen. Gezichtsherkenning op basis van een zwarte lijst. En inventariseren wat voor publiek in de winkel komt. Dat zijn enkele van de onderwerpen die aan bod komen tijdens de tweede Dahua Solution Day, die 9 mei gaat plaatsvinden in Zoetermeer.

De Dahua Solution Day is ditmaal sterk gericht op toepassingsmogelijkheden met camera’s binnen het winkelbedrijf. Natuurlijk kunnen de camera’s nog altijd worden gebruikt om winkeldieven af te schrikken of te betrappen, maar tijdens het evenement zal duidelijk worden dat er nog veel meer mogelijk is. Met deze extra functies wordt het voor beveiligingsbedrijven een stuk makkelijker om winkeliers van de noodzaak van de investering te overtuigen. Deze kunnen op basis van de gegenereerde data namelijk meer winst maken. Zo helpen de camera’s bij het bepalen van de populatie en dus interesse van bezoekers, bij het in kaart brengen van plaatsen waar het vaak erg druk of juist nooit druk is, bij het aanbieden van advertenties die gericht zijn op de persoon die naar het beeldscherm kijkt en bij het plannen van de personeelssterkte op basis van de verwachte drukte.

Combinatie
De oplossingen die Dahua toont, bestaan elke keer uit een combinatie van speciale apparatuur en toepassingsgerichte software. Daarmee is kassafraude te detecteren, is bij te houden hoeveel mensen de winkel betreden en hoe lang zij binnen blijven, of er geen geregistreerde winkeldieven in de zaak komen, of de rijen voor de kassa’s niet te lang worden, hoe mensen zich door de winkel bewegen en natuurlijk of er niet gestolen wordt. Zelfs het signaleren van uitverkochte artikelen is tegenwoordig mogelijk.
Ook is er aandacht voor ANPR-camera’s voor toegangsbeheer op parkeerterreinen, toegangsbeheer met gezichtsherkenning en videointercominstallaties. Deelname aan de Dahua Solution Day is gratis, maar registratie is wel noodzakelijk. Dat kan via deze website.

Gedeeld

Geef een reactie