De veranderende rol van de beveiligingsdistributeur

Beveiligingstechniek wordt de komende jaren steeds complexer om te kunnen blijven voldoen aan de snel veranderende vraag vanuit de markt. Richard Nass, algemeen directeur van VideoGuard, ziet hierdoor zijn rol als distributeur snel veranderen. “Vroeger ging het om onze producten; nu om onze kennis.”

“De tijd dat een beveiligingsinstallatie uit een centrale en wat randapparatuur bestond, is praktisch voorbij”, stelt de eigenaar en algemeen directeur van de Value Added Distributor uit Waalwijk vast. “We hebben tegenwoordig te maken met intelligente systemen die flexibel en naadloos een bedrijfsproces kunnen faciliteren. Beveiligingsapparatuur maakt deel uit van het Internet of Things en de intelligentie komt uit de cloud. Dat brengt ook voor ons als distributeur grote veranderingen met zich mee. Voorheen verkochten wij producten en leverden wij daar kennis bij. Tegenwoordig is dat andersom. Kennis is ons hoofdproduct geworden, waarmee wij onze klanten in staat stellen de meest geavanceerde oplossingen te creëren.”

Winst uit dienstverlening
Voor de installateurs en integrators verandert ook heel veel. Nu leveren zij wellicht nog complete installaties, maar in de nabije toekomst gaat het alleen nog om randapparatuur, zoals camera’s en rookmelders, die via internet op een server in de cloud worden aangesloten. “De winst wordt dan niet langer uit de verkoop van producten en installatiewerkzaamheden gehaald, maar uit dienstverlening”, zegt Richard Nass. “De klant betaalt niet meer voor camera’s, lezers en kabels maar voor borging van de veiligheid. Om die diensten te kunnen leveren, zullen de integrators afhankelijk worden van kennis die aanzienlijk verder gaat dan wat nodig is voor het kunnen installeren van apparatuur.”

Klaar voor de toekomst
VideoGuard is volgens Nass klaar voor deze toekomst. “Installateurs en integrators die dat niet zijn, kunnen ook in de toekomst altijd gebruik blijven maken van onze kennis om toch de meest geavanceerde en eigentijdse beveiligingsoplossingen te blijven leveren. Wij helpen daarbij en doen dat samen met de meest toonaangevende fabrikanten ter wereld, zoals Agent-VI, Allied Telesis, Antaira, ASSA ABLOY, SLAT, IEVO, Super Micro, Dell, BCDVideo, Bosch, Sony, Cisco, Edesix, Genetec, HID, Iiyama, Kiwi Security, Lancom Systems, Mercury Security, Mobicam, Pelco, Stentofon, Streamvault, Tiandy, HP, EIZO, Salto Systems, Seagate, Optex en Western Digital.”

VideoGuard bracht onlangs een magazine uit dat een goed beeld geeft van wat de sector beveiligingstechniek te wachten staat en wat de distributeur daarbij kan betekenen.

Gedeeld

Geef een antwoord