Eagle Eye Networks biedt nu connectie met meldkamers

Gebruikers van videotoezicht ‘in the cloud’ van Eagle Eye Networks kunnen beelden nu via een zogenoemde MASvideo-connectie laten doorsturen naar particuliere alarmcentrales. De eerste die er in Nederland mee gaat werken is SMC AlarmCentrale.

Volgens Rishi Lodhia, managing director van Eagle Eye Networks in Europa, is de verbinding met particuliere alarmcentrales gerealiseerd, omdat deze bedrijven een belangrijke rol spelen in de beveiligingsindustrie. Zowel de Eagle Eye Cloud VMS als Eagle Eye CameraManager-camera’s worden ondersteund. SMC AlarmCentrale gaat de oplossing als eerste aanbieden, maar Lodhia zegt er alle vertrouwen in te hebben dat meer alarmcentrales zullen volgen. “Omdat ons platform makkelijk live kijken, afspelen, incidenten opnemen en PTZ mogelijk maakt.”

Goede aanvulling
“Videodienstverlening is een goede aanvulling op onze alarmcentraledienstverlening. Alarmen kunnen bijvoorbeeld snel geverifieerd worden, wat een snelle en efficiënte politie-inzet mogelijk maakt en zorgt voor meer veiligheid voor de klant. Door de samenwerking met Eagle Eye Networks kunnen we videodienstverlening nu ook via de cloud uitvoeren. Dit is een belangrijke stap richting de toekomst”, aldus André Cools, directeur van SMC.

Inkomstenmodel
De Eagle Eye Cloud VMS werkt met meer dan tweeduizend soorten camera’s, zowel analoog, IP en zelfs TVI. Klanten kunnen veelal met bestaande camera’s werken, waardoor noodzakelijke investeringen voor nieuwe camera’s wordt geminimaliseerd. Alle Eagle Eye-producten zijn gebaseerd op de cloud, wat betekent dat er geen software hoeft te worden geïnstalleerd of geüpdatet. Zelfs het resetten van camera’s op afstand is mogelijk waardoor een fysiek bezoek aan de klant om een camera opnieuw in te stellen wordt beperkt. De Eagle Eye-producten maken het voor dealers ook mogelijk een maandelijks inkomstenmodel te creëren.

Meer informatie is te verkrijgen via de website of via
020-2610460.

Gedeeld

Geef een reactie