Eagle Eye Networks krijgt 40 miljoen dollar voor innovatie

Eagle Eye Networks, dat camerabewaking in de cloud aanbiedt aan inmiddels tienduizenden klanten in 90 landen, heeft grote ambities op het gebied van kunstmatige intelligentie. Ambities die nu ook waargemaakt kunnen worden, dankzij een kapitaalinjectie van maar liefst 40 miljoen dollar.

Kunstmatige intelligentie is niet nieuw voor Eagle Eye Networks, maar de mogelijkheden zijn tot nu toe beperkt tot bepaalde vormen van geavanceerde bewegingsdetectie. In de nabije toekomst wil het bedrijf technologie aanbieden waarmee complete processen automatisch zijn te monitoren. Kunstmatige intelligentie gaat volgens Dean Drako leiden tot een ingrijpende transformatie van camerabewaking. “Slimme cloud-gebaseerde camerabewaking met effectieve technieken voor cybersecurity en privacybescherming zal de wereld er een stuk veiliger op maken”, zegt de oprichter en CEO van Eagle Eye Networks. “Denk bijvoorbeeld aan de detectie van gevaarlijke objecten zoals wapens, gevaarlijk rijgedrag, overvallen en verkeersongelukken. Dit kan bedrijven ook helpen met het verbeteren van hun dienstverlening, bijvoorbeeld door wachtrijen terug te dringen, displays en winkels netjes en schoon te houden en de productkwaliteit te waarborgen.”

Nieuwe transformatie
De investeerder is Accel, dat ook bedrijven als Facebook en Spotify verder heeft geholpen. Sameer Gandhi, partner bij het bedrijf: “Eagle Eye Networks liet de branche zien hoe camerabeveiliging naar de cloud gebracht kan worden. AI-toepassingen zullen bijdragen aan een nieuwe transformatie in deze sector. Met haar in de cloud gebaseerde technologie is Eagle Eye als geen ander in staat om te profiteren van nieuwe doorbraken op het gebied van gegevensanalyse.”
De nieuwe kunstmatige intelligentie gaat deel uitmaken van het Eagle Eye Cloud Video Management System (VMS). Dat is ontwikkeld om bedrijven te helpen met het verbeteren van de veiligheid, maar ook van de bedrijfsprocessen en klantenservice. Gebruikers hoeven zich niet druk te maken over updates en back-ups. Daar zorgt de leverancier voor. Via open API’s kunnen andere leveranciers hun producten integreren.

Uitgebreide encryptie
Klanten hechten volgen Eagle Eye waarde aan het inherent veilige ontwerp van het platform en de bescherming van hun data en privacy door uitgebreide encryptie van videobeelden. Het Eagle Eye Cloud VMS is compatibel met duizenden verschillende bewakingscamera’s en vereist geen ingrijpende vervanging van de bestaande infrastructuur van organisaties. Eagle Eye Networks biedt samen met partner Brivo een naadloze oplossing voor camerabewaking en toegangsbeheer via de cloud.
Eagle Eye Networks maakte in EMEA een sterke groei door. Dit is zowel te danken aan organische groei als aan de overname van CameraManager in 2017. De oprichters van dit bedrijf, Rishi Lodhia en Tijmen Vos, introduceerden in 2004 de eerste volledig in de cloud gebaseerde oplossing voor camerabewaking en dragen nog altijd belangrijk bij aan de groei en productontwikkeling van Eagle Eye Networks. Dit vanuit het Europese hoofdkantoor in Amsterdam. Rishi Lodhia: “De combinatie van cloud-gebaseerde camerabewaking en krachtige KI versnelt ons groeitempo, vooral in EMEA. Dit biedt ons de kans om bedrijven te voorzien van de benodigde business intelligence en privacybescherming, zonder dat ze daar de veiligheid en beveiliging aan moeten opofferen.” Het bedrijf verwacht ook qua team te groeien in Europa om meer klanten met de cloud en AI-gedreven camerabewaking te kunnen ondersteunen.

Over Eagle Eye Networks
Het in 2012 opgerichte Eagle Eye Networks biedt wereldwijd cloud-gebaseerde camerabewaking aan. Het bedient ondernemingen, beveiligingsbedrijven, integrators van beveiligingssystemen, gemeenten en particulieren. De in de cloud gebaseerde oplossingen van Eagle Eye bieden beeldregistratie op locatie en in de cloud, beveiliging en encryptie van bancaire kwaliteit en uitgebreide ondersteuning voor analoge en digitale camera’s. Alle functionaliteit is toegankelijk via het internet of een app. Bedrijven van elke omvang doen een beroep op de oplossingen van Eagle Eye voor het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen en operationele beveiliging. Alle producten van Eagle Eye worden ondersteund door het programmeurvriendelijke RESTful API-platform en Big Data Video Framework van Eagle Eye ™. Deze maken het mogelijk om gearchiveerde en live camerabeelden te indexeren, doorzoeken, op te vragen en analyseren. De open Video API van Eagle Eye wordt op brede schaal gebruikt voor integratie met oplossingen voor alarmbewaking, systemen voor gegevensanalyse, beveiligingsdashboards en point of sale (POS)-systemen.
Eagle Eye biedt zijn producten aan via erkende wereldwijde resellers en installatiepartners. Zijn Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en wereldwijde hoofdkantoor in Austin, Texas. Eagle Eye beschikt daarnaast over een vestiging in de regio Asia-Pacific. Ga voor meer informatie naar www.een.com of bel met +31 (0) 20 26 10 460.

Over Accel
Accel is een wereldwijde actieve venture capital-investeerder die als eerste partner optreedt van uitzonderlijke managementteams van niet-beursgenoteerde bedrijven in alle delen van de wereld. Het helpt hen bij de oprichting van hun onderneming en staat hen bij tijdens alle verschillende groeistadia. Dat deed Accel de afgelopen 35 jaar onder meer voor Atlassian, Braintree, Cloudera, Crowdstrike, DJI, DocuSign, Dropbox, Etsy, Facebook, Flipkart, Freshworks, Jet, Pillpack, Qualtrics, Slack, Spotify, Supercell, Tenable, UiPath en Venmo. Accel helpt ondernemers om hun bedrijf uit te laten groeien tot een iconische multinational.

Gedeeld

Geef een reactie