Eagle Eye Networks neemt Indiase AI-specialist over

Met de overname van het Indiase bedrijf Uncanny Vision breidt Eagle Eye Networks de mogelijkheden van het cloud-platform aanzienlijk uit. De in India ontwikkelde kunstmatige intelligentie (AI) komt wereldwijd beschikbaar voor klanten. Het gaat om toepassingen voor beveiliging en bedrijfsanalyses.

Eagle Eye Networks werkt al sinds 2020 samen met het 60 man tellende Uncanny Vision. Het in Bangalore gevestigde bedrijf blijft bestaan en wordt een vestiging van het Amerikaanse bedrijf. De overname maakt deel uit van een in 2020 gestart plan om met behulp van geld van investeerder Accel bedrijven over te nemen die Eagle Eye Networks kunnen helpen videobewaking drastisch te hervormen, vertelt CEO Dean Drako. Uncanny Vision’s deep learning algoritmen maken herkenning, identificatie en voorspelling mogelijk, waardoor bedrijfsactiviteiten, klantenservice en veiligheid op locaties wordt verbeterd.

Toepassingen
Toepassingsmogelijkheden zijn slim parkeren, analyses in winkels, toegangsbeheer, geautomatiseerde tolwegen, slimme steden, bewaking van geldautomaten, perimeterbeveiliging en veiligheid van werknemers. De medeoprichters van Uncanny Vision, Ranjith Parakkal en Navaneethan Sundaramoorthy, zijn toegetreden tot het managementteam van Eagle Eye Networks. Het Amerikaanse bedrijf, dat ook in de Benelux actief is, biedt camerabewaking in de cloud. Met eenvoudige voorzieningen op locatie kunnen zo de meest complexe camerasystemen worden ontworpen. Bedrijven kunnen zo zonder hoge investeringen geavanceerde technologie in huis halen, die op abonnementsbasis wordt betaald.

Gedeeld

Geef een antwoord