Eagle Eye Networks ondersteunt Co-Liv met video in de cloud

Eagle Eye Networks sluit zich als technology partner aan bij de Co-Liv-organisatie. Het bedrijf gaat de coliving-gemeenschap de nodige inzichten geven over hoe met cloud videobewaking en cloud toegangsbeheer het gebruik van ruimtes beter beschermd, beheerd en geoptimaliseerd kan worden.

Co-living is een vorm van gemeenschappelijk wonen waarbij mensen zelfstandig wonen, maar verschillende voorzieningen delen, zoals een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en douche. Vaak zijn er ook speciale diensten waarvan gebruik gemaakt kan worden, zoals een wasserette of restaurant. Co-Liv is een non-profit organisatie die exploitanten van dergelijke woonvormen faciliteert.

Bruikbare inzichten
Volgens Eagle Eye Security biedt het opslaan van camerabewakingsgegevens in de cloud vele voordelen voor deze manier van wonen. Vooral voor woongebouwen zoals hotels, stadsappartementen en wooncomplexen. Traditioneel zijn camerabewakingsbeelden alleen toegankelijk als er iets vervelends gebeurt. Daarom worden de videobeelden zelden gebruikt en blijft het hoge prijskaartje van de camera en de gegevensopslagapparatuur slechts een ‘kostenpost’, die geen financieel rendement of bruikbare inzichten oplevert. Met behulp van een cloud-oplossing is de video toegankelijk voor integratie met andere toepassingen en dit kan krachtige inzichten opleveren waarmee bedrijven hun mensen, product en processen kunnen verbeteren.

Volledige oplossing
“We zijn blij om ons naast Salto aan te sluiten bij de Co-Liv-organisatie als technologiepartner”, zegt Rishi Lodhia, managing director van Eagle Eye Networks. “Omdat de co-living-beweging groeit, willen wij deze ondersteunen met onze cameratechnologie die zowel de veiligheid van de bewoners waarborgt als relevante zakelijke inzichten verschaft voor coliving-exploitanten. Eagle Eye Networks is volledig geïntegreerd met Salto’s toegangssystemen, waardoor we een volledige oplossing bieden voor beheerders van coliving.”

Kunstmatige intelligentie
Met behulp van kunstmatige intelligentie om de video te analyseren, kunnen beheerders ook ontdekken hoe mensen omgaan in betreffende ruimtes en deze inzichten gebruiken om hun gemeenschappen te verbeteren, hun reputatie rondom veiligheid te verhogen en weloverwogen ruimtelijke ontwerpbeslissingen te nemen voor toekomstige ontwikkelingen. Eagle Eye Networks integreert ook met andere technologie oplossingen zoals Salto’s toegangsoplossingen, zodat het gehele tech ecosysteem van een gebouw kan samenwerken om de best mogelijke woonervaring te bieden.

Zonder complexiteit
Christian Schmitz van Salto Systems voegt toe: “Wij zijn al lange tijd partner van de Co-Liv organisatie, omdat wij geloven dat een naadloos toegangssysteem de exploitanten van coliving helpt om gemoedsrust te creëren over de veiligheid van het pand. Door Eagle Eye Networks toe te voegen, kunnen we een simpele en complete beveiligingsoplossing bieden door camera’s zonder complexiteit toe te voegen met verschillende systemen die niet met elkaar verbonden zijn.
Het management kan de gegevens bijvoorbeeld gebruiken om te begrijpen welke voorzieningen het vaakst worden gebruikt, zodat het toekomstige ontwerpen en bouwwerken kan aanpassen. Bewoners kunnen in real time de wasruimte controleren om te zien of er machines beschikbaar zijn of gegevens opvragen over de bezetting van de fitnessruimte voordat ze gaan sporten.

Gedeeld

Geef een antwoord