EAL beveiligt en sponsort Invictus Games 2020

EAL Apeldoorn, een Nederlandse fabrikant van onder andere toegangssystemen, ondersteunt komend jaar de Invictus Games 2020, die van 9 tot 16 mei gehouden worden in het Haagse Zuiderpark. Het gaat om sponsoring en de levering van toegangscontrole en accreditatie.

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen. Met sport willen de organisatoren herstel stimuleren bij de deelnemers. Er worden 500 deelnemers uit 19 landen verwacht en er zullen tien sporten worden beoefend, waaronder atletiek, wielrennen, zwemmen en rolstoelrugby. Naast de sporters zullen ongeveer duizend begeleidende vrienden en familieleden, medische- en sportieve begeleiders en de pers van toegangspassen worden voorzien.Mart de Kruif van Stichting Invictus Games en Hans van Hooijdonk van EAL.

Eigen technologie
Het is de eerste keer dat EAL het evenement ondersteunt, maar volgens Hans van Hooijdonk van het bedrijf zeker niet de laatste keer. 2020 wordt beschouwd als testcase, waarbij zorgvuldig wordt gekeken hoe de systemen functioneren en hoe zij voor volgende edities nog verder verbeterd kunnen worden. Het systeem dat in Den Haag gebruikt gaat worden wordt in nauwe samenwerking met de organisatie van de Invictus Games 2020 ontwikkeld. Een van de mogelijkheden is om aan elke pas specifieke rechten toe te kennen, zodat precies te bepalen is wanneer iemand welke locatie mag betreden. Dit wordt bereikt met eigen technologie van EAL.

Gedeeld

Geef een reactie