Eocortex beveiligt gevangenis met meer dan 1000 camera’s

Eocortex heeft in opdracht van de Turkse overheid een videomanagementsysteem geleverd voor zes gevangenissen met in totaal 1062 IP-camera’s. Het gaat hier om inrichtingen in de havenstad Izmir in het westen van Turkije.

De Russische softwarefabrikant is nog niet zo bekend in Nederland, maar begint na de realisatie van omvangrijke projecten in eigen land een steeds belangrijkere wereldspeler te worden. In Rusland werden de afgelopen tijd verschillende safe city-projecten gerealiseerd met soms duizenden camera’s. In Nederland werken onder andere ARAS Security en ADI Global Distribution met software van Eocortex, die standaard al over vele analytics-functies beschikt. Wereldwijd draaien al meer dan 15.000 projecten met software van Eocortex.

Alarmeringen
In Izmir werden 1062 IP-camera’s van Baikal geïntegreerd. Het gaat om systemen van 26 tot 304 camera’s, die centraal beheerd worden vanuit meldkamers. Behalve het aansturen van camera’s en het beheren en bekijken van de beelden, dient het Eocorex-platform ook voor het verwerken van brandalarm en andere alarmeringen. Bij elke trigger, of die nu via een intelligente camera of via een rookmelder binnenkomt, krijgt de operator een bijbehorende procedure voorgeschoteld. Eén beeldscherm is in principe voldoende om alle meldingen adequaat af te handelen. Soms gaat het om een eenvoudig tekstbericht, maar meldingen kunnen ook worden ondersteund met live video. Het systeem bewaakt ook zichzelf. Bij storingen of vernielingen, ziet de operator direct dat er iets mis is en hoe actie ondernomen moet worden. Het omvangrijke systeem is gerealiseerd in samenwerking met de Turkse distrubuteur PCC Electronic Company.

Gedeeld

Geef een reactie