Equistone neemt aandelen Heras over van CRH

Participatiemaatschappij Equistone Partners Europe neemt het in terreinbeveiliging gespecialiseerde Heras over van CRH. Het managementteam van de fabrikant verwerft een minderheidsbelang. Heras blijft onder leiding staan van Gilles Rabot, die in 2015 toetrad tot het bedrijf.

De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt en voor de overname is nog goedkeuring vereist van de betreffende mededingingsautoriteiten. Heras is in 1952 opgericht en levert mobiele en permanente oplossingen en producten voor terreinbeveiliging, zoals hekwerken, handbediende en automatische poorten, slagbomen voor toegangscontrole en elektronische detectiesystemen.

Europese activiteiten
Heras heeft een sterke Europese aanwezigheid, met verkoopkantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Duitsland en Frankrijk. De productiefaciliteiten zijn gevestigd in Nederland, België, Frankrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Heras heeft meer dan 1.100 medewerkers in dienst en realiseert een jaaromzet van ruim 220 miljoen euro.
Met de overname door Equistone van CRH, wil Heras verder groeien als platform door te kijken waar potentiële aanvullende kansen liggen in een gefragmenteerde markt. Het bedrijf is ook van plan autonoom te groeien door nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, nieuwe klantrelaties op te bouwen en het bestaande netwerk te versterken.

Ervaren managementteam
“We zijn zeer onder de indruk van de leidende positie van Heras in de markt, een positie die het resultaat is van sterke productieactiviteiten in Europa, langdurige relaties met klanten en een zeer ervaren managementteam”, zegt Hubert van Wolfswinkel, directeur bij Equistone. “In samenwerking met het uitstekende management en personeel van Heras zullen we het verdere groeitraject van het bedrijf en de uitbreiding naar nieuwe markten en regio’s ondersteunen”, voegt Dirk Schekerka, senior partner bij Equistone, hieraan toe.
“We zijn verheugd Equistone als betrouwbare en financieel sterke nieuwe partner te hebben. Dit zal onze verdere groei ondersteunen en ons in staat stellen ons bedrijf uit te breiden. Samen zullen we hoogwaardige, innovatieve mobiele en permanente perimeter protection oplossingen blijven ontwikkelen en leveren die passen bij de steeds veranderende beveiligingsbehoeften van de markt”, aldus Gilles Rabot, managing director bij Heras.
Dirk Schekerka, Hubert van Wolfswinkel en Moritz Treude hebben de transactie namens Equistone geleid. Equistone werd geadviseerd door Munich Strategy (Commercial), EY (Financial, IT, Operations & Tax), Clifford Chance (Legal), ERM (Environmental, Health & Safety) en Houlihan Lokey (M&A, Financing).

Gedeeld

Geef een reactie