‘FeuerTRUTZ Network’-prijs voor Aviotec IP 8000 camera van Bosch

Voor de vijfde maal heeft de Bosch Aviotec-camera een prijs gewonnen. Ditmaal gaat het om de ‘FeuerTRUTZ product van het jaar 2017-prijs’, in de categorie technologische branddetectie.

Aviotec is de nieuwe, door Bosch ontwikkelde oplossing om vroegtijdig en toch betrouwbaar rook en/of brand te detecteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van intelligente videoanalyse in camera’s.
Met name voor gebouwen met hoge plafonds, voor stoffige of vochtige ruimtes of in extreem grote hallen is dit een ideale oplossing. Eigenlijk overal waar het plaatsen van rookmelders bemoeilijkt wordt of daar waar men een snellere reactietijd wenst, is Aviotec de ideale oplossing.

Snel onder controle
Door intelligente algoritmes in de camera’s kan Aviotec vlammen en rook al bij het ontstaan detecteren, zolang dit in het bereik van een camera plaatsvindt. Een ‘standaard’ rookmelder geeft pas een alarm af op het moment dat de rook of hitte de melder heeft bereikt. Vaak is de brand dan al in zo’n vergevorderd stadium, dat het niet meer mogelijk is om deze makkelijk en snel onder controle te krijgen.
Met Aviotec wordt er binnen enkele seconden al een alarm gegenereerd, waardoor snel doeltreffende maatregelen zijn te nemen.
Door de veel snellere detectie wordt kostbare tijd bespaard, waardoor de kans op het in rook opgaan van kostbare goederen en gebouwen significant afneemt. Ook op gebied van installatie en onderhoud valt besparing te halen. Camera’s zijn eenvoudig te installeren en vergen weinig onderhoud in vergelijking met andere branddetectiemiddelen, aldus Bosch.

Gedeeld

Geef een reactie