G4S breidt wagenpark uit met 30 geldwagens

G4S stapt over op dertig nieuwe geldwagens. Uitbreiding is noodzakelijk omdat vanaf 1 januari 2015 G4S verantwoordelijk is voor het transport, de servicing en het automatenonderhoud van ruim tweederde van het landelijke netwerk van de drie grootste banken van Nederland.

Geldwagen G4S foto 1

De nieuwe wagens zijn ontwikkeld in samenwerking met IVECO Schouten, de Spaanse carrosseriebouwer Tecnove en G4S. De eerste contacten met IVECO-dealer Schouten zijn in 2013 gelegd, vanaf december vorig jaar is gestart met de bouw van een nieuwe geldwagen in samenwerking met de Spaanse carrosseriebouwer Tecnove. Voor beide partijen lag er de uitdaging om nog in 2014 31 nieuwe geldwagens te produceren. Deze zomer werd het eerste prototype geleverd aan G4S. De nieuwe geldwagen is aangepast conform de zwaarste veiligheidseisen die G4S stelt aan haar geldwagens.

Geldwagen G4S foto 2

De nieuwe geldwagens op basis van de IVECO Daily verschillen van het huidige wagenpark van G4S. De wagens zijn eleganter, moderner en daardoor een stuk stiller en zuiniger. Bovendien heeft de auto een volautomatische airco, dat maakt het werken voor de geldtransporteur aangenamer. G4S wil met de keuze voor de nieuwe geldwagens opnieuw haar innovatieve kracht op het gebied van waardetransport onderstrepen. Nog dit jaar zullen 10 nieuwe wagens geleverd worden, de overige zullen begin 2015 volgen.

Geldwagen G4S foto 3

Geldwagen G4S foto 4

Gedeeld

Geef een reactie