G4S gaat klanten ook cybersecurity leveren

Beveiligingsbedrijf G4S is een samenwerking aangegaan met RedSocks Security om klanten ook cybersecurity te kunnen leveren. Het gaat onder andere om detectie van verdacht gedrag op netwerken en bestrijding van cybercrime. De nieuwe dienst heet G4S Cyberdesk.

G4S Cyberdesk omvat onder andere de geïntegreerde RedSocks Malicious Threat Detection-technologie. Deze bewaakt continu digitale verkeersstromen en analyseert deze op de aanwezigheid van verdacht netwerkgedrag, malware en potentiële datalekken.
Net als een inbraakalarm, komen cybermeldingen in de particuliere alarmcentrale terecht, van waaruit contact met de klant wordt opgenomen. Voor de opvolging van het alarm kan G4S een beroep doen op ICT-specialist Braincap. Die fungeert als cyber response team om de dreiging te onderzoeken.

Nieuwe ontwikkelingen
Managing directorVinz van Es van G4S zegt heel blij te zijn met de samenwerking met RedSocks Security ter uitbreiding van het productportfolio. “Wij kijken continu naar nieuwe technologische ontwikkelingen die passen bij onze bestaande business. RedSocks Security is een goede en professionele partner wiens oplossing perfect past bij onze bestaande monitoring- en detectiesystemen. Nu kunnen we in het hele spectrum van security monitoren, detecteren en reageren.” Ook Gertjan Schol, senior consultant bij RedSocks Security ziet groeimogelijkheden met de samenwerking. “Met G4S kunnen wij onze markt verder vergroten en bouwen aan het bewustzijn rondom cybercriminaliteit. Samen brengen we de fysieke en digitale wereld bij elkaar. Of het nu om inbrekers gaat of cybercriminelen, met deze oplossing worden beiden gedetecteerd. Het resultaat is een uitgebreide rapportage waarin fysieke en cyberdetectie samenkomen. Dit maakt deze samenwerking uniek voor de klant.”

Gedeeld

Geef een reactie