G4S klaar om geldtransporten van SecurCash over te nemen

Ondernemers die op zoek zijn naar een alternatief voor geldtransport kunnen zich aanmelden bij G4S. Via www.g4spay.nl kunnen getroffen ondernemers zich binnen 10 minuten online aanmelden.

Afgelopen week werd duidelijk dat SecurCash Nederland failliet is verklaard. De verwachting is dat SecurCash Geldverwerking binnenkort zal volgen. G4S spreekt waardering uit voor het feit dat SecurCash desondanks ernaar blijft het streven om tot en met 31 januari de diensten te blijven verlenen om zo de impact op de markt te minimaliseren.

Nieuwe dienstverlening
Intussen doet G4S er alles aan om de gedupeerde ondernemers te verwelkomen en te voorzien van nieuwe dienstverlening.  Zo kunnen zij op www.g4s.nl/klantworden alle informatie vinden over de opties bij G4S en hoe zij klant kunnen worden. Ondernemers die zich direct willen aanmelden kunnen naar www.g4spay.nl.  Via een beveiligde omgeving zijn zij in 10 minuten aangemeld als klant.

Cruciale rol
De voormalige concurrent van SecurCash zegt de situatie te betreuren en mee te leven met alle getroffenen. G4S heeft ook een cruciale rol in het voorkomen van verstoringen in de chartale geldketen. “Wij nemen deze maatschappelijke rol uiterst serieus en hechten een groot belang aan de continuïteit en veiligheid van deze keten”, aldus een woordvoerder.

Betaaloplossingen
Wereldwijd behoort G4S tot de grootste aanbieders van betaaloplossingen. In Nederland is het bedrijf hier al 40 jaar actief mee met meer dan duizend medewerkers. De betaaloplossingen van G4S zijn gericht op de vermindering van fraude, het creëren van een veilige werkomgeving en een veilig klimaat voor klanten en medewerkers. Een belangrijke activiteit is het beheren en verwerken van contant geld: controleren, bewaren, tellen, vervoeren en leveren van wisselgeld. Daarnaast wordt een breed portfolio geleverd aan full service dienstverlening rondom intelligente kluizen, cash recyclers en geld- en betaalautomaten.

Splitsing
G4S overweegt overigens om het geldtransport weer te scheiden van de overige activiteiten, vallend onder Secure Solutions. In 2013 werden beide onderdelen gecombineerd, onder andere om op managementkosten te kunnen besparen. De economische situatie is intussen sterk veranderd, wat het noodzakelijk maakt om Cash Solutions weer tot kernactiviteit te maken. Dit is handiger als dit vanuit een aparte entiteit gebeurt. Verwacht wordt dat de splitsing voor het einde van 2019 gerealiseerd kan worden.

Gedeeld

Geef een reactie