G4S laat kansarme kinderen kennismaken met arbeidsmarkt

G4S is een samenwerking aangegaan met JINC. Dit is een organisatie die kinderen, die in een sociaaleconomisch minder kansrijke omgeving opgroeien, laat kennismaken met de arbeidsmarkt. Zij krijgen de kans om eens rond te kijken bij verschillende bedrijven om zo een idee te krijgen van wat zij later kunnen worden en hoe leuk het hebben van een baan kan zijn.

G4S werkt al wat langer samen met JINC, maar is nu een officiële partner geworden. Zo wil het beveiligingsbedrijf een steentje bijdragen aan het toekomstperspectief van deze kinderen.
Het belangrijkste voordeel van een baan lijkt natuurlijk het salaris, maar er is nog veel meer. Zo werk je samen met leuke collega’s in een team, zijn er mensen die op je rekenen, geeft het voldoening en helpt het je trots op jezelf te zijn. Dat motiveert hopelijk ook om dat diploma te gaan halen. Daarnaast weten veel kinderen van deze leeftijd nog niet wat je allemaal kan worden later en dat laten wij ze graag zien.

Bliksemstage op Schiphol
JINC heeft nu een contract voor alle onderdelen van G4S in de regio Amsterdam. Dat betekent dat kinderen bijvoorbeeld ontvangen kunnen worden op Schiphol voor een bliksemstage. Bliksemstages zijn er voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool en kinderen van 1 en 2 vmbo. Dit bestaat uit een bezoek met de klas, om te kijken wat het werk van een beveiliger op Schiphol inhoudt.

Filmpje Bliksemstage Schiphol: https://youtu.be/2mVIq_aVcus

Filmpje Bliksemstage Surveillancedienst: https://youtu.be/_bWHAPZ_Fzc

Sollicitatietraining
Voor de oudere kinderen (4 vmbo) gaf Lidy van Hout, HR-directeur G4S Nederland, al eens een sollicitatietraining op school. Dat was voor de kinderen en voor G4S inspirerend en leerzaam, vertelde ze. “De kinderen kregen bruikbare tips, zoals: geef mensen een hand, kijk ze aan en vertel waarom je graag die (bij)baan wilt. En uiteraard: ben liever te vroeg, dan te laat op je sollicitatiegesprek. Het is mooi om op die manier jongeren te helpen en zelfvertrouwen te geven. Een aantal van hen wilden graag starten met een bijbaan. Zij konden dus meteen even het sollicitatiegesprek oefenen”, aldus Van Hout.

Baas van morgen
Tot slot heeft JINC een heel gaaf concept: de Baas van Morgen. Een dag per jaar ruilen dan honderden kinderen voor een dag van plek met een directeur bij een groot bedrijf. Bij G4S heeft Dennis Gähler, directeur Patrol & Response Services, al eens een dag zijn plek afgestaan aan een scholier. Oussama werd met de auto opgehaald op school, mocht rondkijken in het bedrijf en zat bij het directieoverleg. “Daar vertelde hij wie hij was. Het was voor hem en voor ons een ervaring om nooit te vergeten”, vertelde Gähler.

Filmpje Baas van Morgen: https://youtu.be/uByYDi0h0ks

Gedeeld

Geef een reactie