G4S roept aandeelhouders op bod GardaWorld te negeren

G4S roept haar aandeelhouders op om niet akkoord te gaan met een vijandig bod van het Canadese beveiligingsbedrijf GardaWorld. Het bod zou volgens de leiding van het Britse concern zeer opportunistisch zijn en bovendien te laag, gezien de waarde en de vooruitzichten van G4S.

Er zijn al langer onderhandelingen gaande tussen GardaWorld en G4S. Het Canadese bedrijf is met 45.000 werknemers en een jaarlijkse omzet van 800 miljoen euro aanzienlijk kleiner dan het 570.000 medewerkers tellende en 8,8 miljard euro realiserende G4S, maar het heeft de kapitaalkrachtige Britse investeringsmaatschappij BC Partners achter zich staan. Eerdere biedingen lagen rond de 3 miljard euro, maar werden ook al te laag gevonden door de leiding van de Britse beveiliger. Daarom besluit GardaWorld zich nu op de aandeelhouders te richten. Als die het bod van 3 miljard euro aanvaarden, staat de leiding van G4S buiten spel.

Fusie
BC Partners zou vorig jaar 51 procent van de aandelen van het in waardetransport gespecialiseerde GardaWorld hebben overgenomen, met de intentie om dit bedrijf te laten fuseren met haar Britse concurrent. Daarbij zou het in eerste instantie gaan om Cash Services van G4S, maar al snel werd duidelijk dat overname van het gehele beveiligingsbedrijf de bedoeling was. G4S heeft afgelopen jaren het waardetransport in verschillende landen verkocht, omdat deze activiteit door vermindering van het gebruik van contant geld steeds minder winstgevend werd.
Volgens BC Partners biedt de overname alleen voordelen. Het zou niet goed gaan met G4S en daar zou de kleine broer uit Canada verandering in kunnen brengen. G4S is echter niet geïnteresseerd in GardaWorld en BC Partners. Men wil sowieso een bod van een andere overnamekandidaat afwachten, Allied Universal Security Services. De aandeelhouders zullen blij zijn met de ontwikkelingen. De waarde van de aandelen steeg sinds september van 190 naar 209 pence.

Gedeeld

Geef een reactie