G4S start met crowd control op onderwijsterreinen

Een grote Nederlandse universiteit heeft G4S gevraagd om hen bij te staan bij het coronaveilig houden van de campus. Dat gebeurt nu met een mix van beveiligers en cameramasten. Gecontroleerd wordt wie er op de campus komen en waar het te druk wordt, grijpen beveiligers direct in.

Als onderdeel van de introductieperiode ontvangt de universiteit normaliter ongeveer 30.000 studenten tijdens hun eerste maand op de campus. COVID-19 heeft de universiteit ertoe gedwongen om te beoordelen hoe deze studentenstroom moet worden benaderd. Als gevolg hiervan is er besloten ze om te beginnen met het toelaten van 20 procent van alle studenten. Om de studentenstroom te helpen beheren, is G4S betrokken geweest bij het opstellen van een gameplan. De universiteitscampus beslaat 161 hectare en omvat zo’n 50 gebouwen. Al deze gebouwen moeten worden geopend en gesloten door G4S-medewerkers.

Alleen studenten
Om ervoor te zorgen dat alleen studenten toegang hebben tot de campus, besloot de universiteit dat een campuskaart nodig zou zijn om het gebied te betreden. G4S-medewerkers zijn gevraagd om aanwezig te zijn voor een optimale crowd control binnen dertien gebouwen die veel door de studenten worden bezocht. Hiervoor zijn dertig extra beveiligers nodig op de campus, die allemaal verantwoordelijk zijn voor het aanhouden van de veilige afstand van 1,5 meter, en die ervoor zorgen dat elke student zich in- en uitcheckt en zich houdt aan de veiligheids- en beveiligingsregels.

Extra cameratoezicht
Door de omvang van de campus groeide al snel het besef dat extra cameratoezicht essentieel zou zijn. CCTV maakt het voor de G4S-medewerkers mogelijk om grote groepen mensen op afstand te managen. Na een grondige controle van het gebied werd besloten dat acht @Viewcamera’s het inzicht zouden geven dat nodig was om de campus goed te monitoren. In samenwerking met collega’s uit België zijn de @Viewcamera’s binnen een halve dag geïnstalleerd en binnen drie dagen waren ze volledig in gebruik. G4S kreeg een controlekamer op de universiteit, waar een monitor werd opgezet zodat de camerabewaking gevolgd kon worden en de drukte beheerd kon worden waar en wanneer dat nodig was. Op het moment dat een locatie als te druk wordt beschouwd, springt een G4S-medewerkers op de fiets en rijdt naar de locatie om ervoor te zorgen dat een veilige afstand kan worden aangehouden.

Gedeeld

Geef een antwoord