G4S steeds actiever met inzet van drones

In Nederland is het nog een heel gedoe om professioneel gebruik te kunnen maken van drones. Maar er is Europese wetgeving op komst, die de inzet van drones voor bedrijven gaat vergemakkelijken. G4S doet inmiddels in andere landen breed ervaring op met deze techniek.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan Europese wetgeving en G4S is al druk bezig om drones toe te passen in beveiligingsoplossingen. Bij het beveiligen van grote evenementen zetten Belgische beveiligers van het bedrijf bijvoorbeeld al zogenaamde ‘tethered drones’ in. Dat zijn drones aan een voedingsdraad waarmee het hele evenement vanuit de lucht is te volgen. Beveiligers hebben een fantastisch overzicht en kunnen bij calamiteiten gericht en dus snel ter plaatste zijn. Daardoor is de veiligheid van bezoekers nóg beter gewaarborgd. Meer hierover is te lezen in de whitepaper ‘drones en dronepreventie’ van G4S België.

Drone voor overzicht
In Denemarken gaan drones mee met mobiele surveillanceauto’s. De drone zorgt voor het overzicht en de surveillant kijkt mee vanaf zijn iPad. Indien gewenst kijkt ook het Secure Operations Center (SOC) mee. G4S kan drones ook remote inzetten. Zij surveilleren dan bijvoorbeeld een groot terrein en het bedrijf kijkt mee vanuit het SOC. Als er een constatering is, gaat een beveiliger gericht ter plaatse. Ideaal natuurlijk om grote bedrijventerreinen te beveiligen. Drones zijn ook uit te rusten met infraroodcamera’s of warmtebeeldcamera’s. De opgenomen beelden worden vervolgens omgezet in 3D-analyses, waardoor nog veel meer is te zien. De schaduwzijde is dat drones ook gebruikt worden om te hacken of af te luisteren. Zo’n drone wordt dan op het dak geplaatst. Om deze drones op te sporen zijn speciale dronesensoren beschikbaar die G4S eveneens bij klanten kan inzetten.

Gedeeld

Geef een reactie