G4S vrijwel zeker naar Allied Universal

Een ruime meerderheid (79,09%) van de aandeelhouders van G4S is akkoord gegaan met het bod van Allied Universal Topco van 245 pence per aandeel. Dit houdt in dat het Final Allied Universal Bod onvoorwaardelijk is geworden wat betreft acceptaties.

De definitieve Allied Universal Offer-prijs van 245 pence per G4S-aandeel vertegenwoordigt een premie van ongeveer 68 procent ten opzichte van de slotkoers van 146 pence per G4S-aandeel op 11 september 2020. John Connolly, voorzitter van de Raad van Bestuur van G4S: “We zijn verheugd dat een zeer groot deel van de aandeelhouders het definitieve bod van Allied Universal heeft aanvaard. Het bestuur van G4S is van mening dat het bod de aandeelhouders een aantrekkelijke premie oplevert en dat met deze stap het toekomstige succes van ons bedrijf voor werknemers, klanten, deelnemers aan pensioenfondsen en andere belanghebbenden veilig is gesteld.”

18 miljard dollar omzet
In een reactie zei Ashley Almanza, chief executive officer van G4S, dat de combinatie van G4S en Allied Universal een beveiligingsbedrijf oplevert met een omzet van meer dan 18 miljard dollar en een ongeëvenaarde marktdekking. Hij verwacht dat de combinatie de klanten een uitzonderlijke service en medewerkers een boeiende toekomst biedt. “Ik wil de Raad van Bestuur en onze aandeelhouders bedanken voor hun steun en collega’s van G4S bedanken voor hun uitstekende bijdrage aan de succesvolle herpositionering van ons bedrijf die deze transactie mogelijk heeft gemaakt. Mijn team en ik kijken ernaar uit om met Allied samen te werken om een ​​succesvolle integratie van onze twee bedrijven te ondersteunen.”

Regelgeving
De G4S-bestuurders bevelen unaniem aan dat de aandeelhouders van G4S, die dat nog niet hebben gedaan, het Final Allied Universal Offer accepteren. Het blijft tot nader order open voor acceptatie.
Allied Bidco heeft naar eigen zeggen vrijwel alle vereiste antitrust- en regelgevende goedkeuringen en toestemming voor buitenlandse directe investeringen in de toepasselijke rechtsgebieden verkregen.
Allied Bidco verwacht dat het Final Allied Universal Offer geheel onvoorwaardelijk zal worden op 6 april 2021.

Gedeeld

Geef een antwoord