G4S wil mobiele banken opzetten

Particuliere beveiligingsorganisatie G4S ontvouwt plannen om in grotere winkelstraten mobiele bankvestigingen op te zetten.  Het bedrijf is hierover met meerdere banken in gesprek, zo meldt de Financial Times vandaag.

De plannen zijn niet helemaal nieuw. In Zuid-Afrika heeft G4S al mobiele bankfilialen opgezet, die daar ‘bank in a box’ worden genoemd. In een interview met de Financial Times zegt topman Graham Levinsohn van G4S, dat zijn bedrijf wil inspelen op de nog altijd bestaande behoefte van consumenten aan fysieke bankkantoren, die de laatste jaren meer en meer overbodig zijn geworden door elektronisch bankieren.
G4S is een grote speler in geld- en waardetransport en heeft daarom brede en intensieve contacten met de bankensector. Waar banken geen heil meer zien in een kantoor, zoals in dorpen, kan een mobiele vestiging uitkomst bieden als het tijdelijk extra druk is, zoals tijdens een marktdag. Klanten van meerdere banken kunnen bij zo’n ‘bank in a box’ terecht om geld op te nemen, te storten of een rekening te openen.

Gedeeld

Geef een reactie