Geavanceerd camerasysteem van UNV voor OBA Bulk Terminal

ARAS Security leverde onlangs samen met Verkerk Zwijndrecht een geavanceerd camerasysteem aan de logistieke dienstverlener OBA Bulk Terminal in IJmuiden. Het werkt op basis van UNV-camera’s en Eocortex-software en zorgt ervoor dat OBA voldoet aan de ISPS en diverse milieu-eisen. 

OBA Bulk Terminal is de toegangspoort in IJmuiden & Amsterdam voor droge bulklading bestemd voor onder andere de Noordwest-Europese markt. Als belangrijke logistieke dienstverlener is OBA gespecialiseerd in de opslag, bewerking en overslag van bulkgoederen ten behoeve van verschillende dragende sectoren van de economie. In samenwerking met Verkerk Zwijndrecht wordt gefaseerd een cameraplan gerealiseerd ten behoeve van overzicht en de richtlijnen van International Ship & Port Facility Security (ISPS*) en eisen ten behoeve van de (milieu) vergunning. Er is gekozen voor een oplossing van de merken UNV en Eocortex video management, geleverd door ARAS Security.

Innovatie
De locatie van OBA is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Het bedrijf, dat al ruim 65 jaar bestaat, kenmerkt zich door een kade met spoorrails, transportsystemen, bruggen, kranen en enorme opslaglocaties. Er is zelfs een drijvende kraan die ook naar IJmuiden wordt gestuurd als de schepen te diep liggen voor de Amsterdamse haven. Al deze onderdelen moeten in de gaten gehouden worden en om die reden werd het tijd voor een nieuw en geavanceerd camerasysteem.

Keuze voor betrouwbaarheid en professionaliteit
Verkerk Zwijndrecht viel aanvankelijk op vanwege de referentie naar ISPS op de website. Uiteindelijk gaven de professionaliteit van de organisatie en de voorgestelde aanpak de doorslag voor de samenwerking. Het project wordt in zeven fases uitgevoerd met als doel om uit te breiden van ‘ogen op de kade’ naar compleet overzicht. Er is zelfs een stap verder gegaan om met de camera’s op de drijvende kraan efficiënter en nauwkeuriger te kunnen werken.

De gebundelde kracht van UNV en Eocortex
Er is gekozen voor een systeem met UNV camera’s ondersteund door videomanagement van Eocortex. Verkerk Zwijndrecht adviseerde juist deze samenstelling vanwege de mogelijkheden en ruime keuze met betrekking tot de camera’s en de stabiliteit van de software. Dankzij het ‘health system’ gaf de software van Eocortex bijvoorbeeld een alarm toen de glasvezel kabel vervuild bleek te zijn. Er is gekozen voor Eocortex Ultra. Dit pakket heeft als voordeel dat er ongelimiteerd uitgebreid kan worden. Met optimaal overzicht en efficiency is OBA is met deze oplossing klaar voor de toekomst!

Gedeeld

Geef een reactie