Geavanceerde veiligheidssluizen van Boon Edam voor datacentra

Voor RagingWire, een van de grootste datacentra ter wereld, heeft Boon Edam opdracht gekregen de veiligheidssluizen te leveren. De tourniquets vormen een belangrijk onderdeel van de fysieke beveiligingsstrategie.

Het bedrijf maakt nu gebruik van de Tourlock veiligheidstourniquets in het Ashburn VA3 Data Center, dat een oppervlakte heeft van 245.000 vierkante meter. Ook het Sacramento CA3 Data Center met 180.000 vierkante meter vloeroppervlak maakt gebruik van de sluizen van Boon Edam. Hier staan de cloudcomputers van enkele van de grootste bedrijven van de Verenigde Staten.

Sensoren
Dagelijks passeren honderden mensen de veiligheidssluizen. Speciale sensoren reageren direct als twee mensen op één pas proberen binnen te komen. Zelfs bij vertrek wordt het gesignaleerd als mensen middels piggybacking of tailgating het pand proberen te verlaten. De gebruikte sensoren herkennen personen, door de vorm, grootte en omvang te meten. Als deze afwijken van wat verwacht wordt, blokkeert de deur en moet de persoon terug. De deuren worden aangestuurd door een platform dat precies bijhoudt wie op elk moment in het gebouw aanwezig is.

Snel en veilig
Eddie Ankers, hoofd beveiliging van RagingWire, benadrukt dat de toegangverlening tot het gebouw veilig, maar ook snel moet zijn. De tourniquets van Boon Edam voldoen ruimschoots aan deze eisen. “Onze klanten die hun servers bij ons hebben staan verwachten dat van ons”, zegt hij. “Door deze tourniquets onderdeel te maken van onze beveiligingsstrategie, bieden we de best mogelijke beveiliging voor de vitale systemen van onze klanten die hier staan.” Het bedrijf investeerde verder in speciaal getrainde beveiligers, die bij problemen kunnen optreden. Er wordt gebruik gemaakt van biometrische identificatie in combinatie met ID-pasjes en er hangen camera’s die reageren op afwijkend gedrag. Voorts is het gebouw gecompartimenteerd, waarbij de buitenste schil bestaat uit hekwerk met een speciale voorziening om overklimmen te bemoeilijken. Betonnen objecten zorgen ervoor dat niet met een voertuig naar binnen gereden kan worden. Ook de toegangspoort is beveiligd tegen aanvallen met voertuigen.

Gedeeld

Geef een reactie