Gebruiken Eocortex-leveranciers de software ook zelf?

Een oud Russisch gezegde luidt: ‘De zoon van de schoenmaker gaat altijd op blote voeten’. Het Russische Eocortex wilde wel eens weten of dit ook in de beveiliging zo is en ging bij installerende klanten na of deze de videomanagementsoftware ook voor de beveiliging van het eigen bedrijf gebruiken.

Eocortex spreekt grote bewondering uit voor het werk van distributeurs en installateurs, die het mogelijk maken dat de software op elke locatie overal ter wereld kan worden geïnstalleerd. Maar gebruiken deze bedrijven ook zelf Eocortex? De werknemers van Easing in België wel. Zij zeggen dat zij fans werden van Eocortex zodra ze de softwareoplossing leerden kennen. “Het product kan worden geïntegreerd met toegangssystemen, alarmsystemen en gebouwautomatiseringssystemen en zelfs de meest betaalbare ST-licentie is uitgerust met video-analyse”, zegt Kris Troonbeeckx, eigenaar en oprichter van Easing. Hij gebruikt zeven IP-camera’s die door Eocortex worden beheerd voor zijn privéwoning.

Visdieven
Timoty Tielemans, technisch directeur van Pitoors Systems, slaagde erin een bizarre misdaad op te lossen met zijn camerasysteem thuis. Naast zijn beveiligingsbedrijf kweekt hij dure vissoorten in de vijver op zijn perceel. Toen de vissen groter werden begon iemand ze te stelen. Omdat hij een druk bezet man was, kon Tielemans het zich niet veroorloven om de vijver continu te bewaken. Als ingenieur wist hij dat de beste oplossing zou zijn om een ​​IP-camera met een geschikte videoanalyse-moduul te gebruiken. Daarvoor koos hij Eocortex en al de volgende dag wist hij wie de dieven waren. De camera werkte met bewegingsdetectie en een tracking-moduul. Bij het signaleren van een beweging ontvangt Tielemans een e-mail met beelden. Daarop zag hij dat meeuwen de schuldigen waren. Een speciaal net boven de vijver maakte een einde aan de diefstallen.

Goedkopere camera’s
Ook Kristof Helsen, de Tech Supervisor van GDW in België geeft de voorkeur aan Eocortex. Hij gebruikt zes camera’s op zijn terrein om toegangswegen, bijgebouwen en verre hoeken te bewaken. “Ik gebruik Eocortex al bijna drie jaar, omdat het op alle manieren voordelig is. De videoanalyse-modules zijn op software gebaseerd, wat betekent dat ik goedkopere camera’s kan gebruiken. Eocortex werkt met zeer grote databases met cameraprofielen en als dat niet werkt, kun een standaard ONVIF- of RTSP-stream worden gebruikt. Met Teamviewer kan ik verbinding maken met de thuisserver en op afstand ermee werken, bijvoorbeeld door hem indien nodig opnieuw op te starten. Ik kan ook met camera’s werken met behulp van een smartphone of een webclient. Zelfs de updates van Eocortex-software zijn levenslang gratis.”

Intelligente modules
Steffen Grosse, een erkende Duitse beveiligingsingenieur, is in zijn land bekend als oprichter van Sympatron, een van de grootste bedrijven in de beveiligingsindustrie. Uit verschillende oplossingen van verschillende ontwikkelaars voor zijn projecten koos hij Eocortex voor zijn eigen behoeften. De Eocortex Ultra-software voor 20 kanalen is bijvoorbeeld geïnstalleerd op het hoofdkantoor van Sympatron in Lehrte. Intelligente modules zoals gezichtsherkenning voor het toegangssysteem, tracking voor perimetercontrole en brand- en rookdetectie worden daar gebruikt. Grosse heeft de oplossing ook voor zijn eigen huis gekozen. Voor zijn villa is de 6-kanaals Eocortex Ultra-software toegepast voor gebiedsbewaking. Bovendien heeft hij door Eocortex beheerde IP-camera’s geïnstalleerd in zijn nieuwe huis dat momenteel in aanbouw is. Daar heeft de ingenieur de module Hard Hats Detection toegevoegd aan de videobewakingssoftware. Als beveiligingsexpert wil hij dat veiligheid prioriteit heeft en de moduul geeft alarm als iemand zonder veiligheidshelm over de bouwplaats loopt.

Een demoversie is hier aan te vragen om erachter te komen wat Eocortex is.

Gedeeld

Geef een reactie