Geldtransporteur Brink’s overgenomen door Wincor Nixdorf

Geldtransporteur Brink’s Nederland wordt overgenomen door het Duitse Wincor Nixdorf. De bedrijven hebben daarover een principeakkoord bereikt.

brinksVolgens een gezamenlijke verklaring wordt Brink’s Nederland samengevoegd met SecurCash, het Nederlandse dochterbedrijf van Wincor Nixdorf. Hoeveel geld met de verkoop van de Nederlandse geldtransporteur gemoeid gaat, lieten beide bedrijven niet weten.

Wincor Nixdorf is al een grote speler wereldwijd op de beveiligingsmarkt. Behalve geldtransport levert het Duitse bedrijf ook pinautomaten en maakt ook de systemen die op zo’n automaat draaien. Door de aanschaf van Brink’s is Wincor straks een van de grootste spelers op de Nederlandse markt voor geldvervoer.

Beide bedrijven zeggen daarover in een gezamenlijke verklaring: “De vestigingen en geldtelcentrales van Brink’s vormen met die van SecurCash een efficiënte en landelijk dekkende infrastructuur voor de verwerking van contant geld. Onze activiteiten kunnen elkaar goed aanvullen en versterken.”

BrinksDe overname van Brink’s komt op een moment dat de geldvervoerder het financieel erg moeilijk heeft. Brink’s zag vorig jaar zowel Rabobank als SNS Bank vertrekken als klant, waardoor een flink deel van de inkomsten wegvalt. De enige manier om dat op te vangen is door het merendeel van het personeel te ontslaan. Met de deal worden niet zoals eerder aangekondigd 600 van de 1080 mensen maar 500 mensen ontslagen.

Brink’s Nederland was tot vorig jaar onderdeel van het Amerikaanse Brink’s, maar dat trok zich terug uit Nederland. Brink’s Nederland ging zelfstandig verder, en mocht de merknaam Brink’s nog een jaar gebruiken.

Gedeeld

Geef een reactie