Gemeente Amsterdam en MAATbeveiliging leiden samen winkelbeveiligers op

De Gemeente Amsterdam en MAATbeveiliging zijn in de vorm van een pilot gestart met het opleiden van leerlingen tot gekwalificeerde winkelbeveiligers. Zij halen een certificaat en tevens het MBO-diploma niveau 2.
Na afronding van de unieke maatwerkopleiding zijn de leerlingen in het bezit van een erkend MBO-diploma op niveau 2 en krijgen zij een baan aangeboden als winkelbeveiliger bij MAATbeveiliging. Het commitment van beide partijen om daar een succes van te maken heeft vrijdag 3 maart geresulteerd in het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst.
MAATbeveiliging is specialist op het gebied van winkelbeveiliging. Om markt- en kennisleider te kunnen blijven vindt het bedrijf het zeer belangrijk dat leerlingen kiezen voor het vak winkelsurveillance en dat de organisatie een opleidingsprogramma aanbiedt wat complementair is aan die doelstelling.

Praktijkgerichte opleiding
De reguliere MBO opleiding niveau 2 blijft de absolute basis voor een beveiliger, echter ontwikkelde MAATbeveiliging een meer praktijkgerichte opleiding voor het beveiligen binnen de detailhandel. Deze opleiding is in nauwe samenwerking met security managers, opleiders en de gemeente Amsterdam tot stand gekomen. De eerste vijftien cursisten hebben inmiddels hun certificaat ontvangen en zullen binnenkort een belangrijke bijdrage gaan leveren aan een veilig winkelgebied in Amsterdam!

 

Gedeeld

Geef een reactie