Grote uitbreiding van fabriek van Simons-Voss

Simons-Voss, een bekende fabrikant van hoogwaardige sluitproducten, breidt de productieruimte in Saksen-Anhalt uit van 1500 naar maar liefst 3900m². Dit is nodig omdat de pas zes jaar oude fabriek nu al niet langer aan de aanhoudende vraag kan voldoen.

De uitbreiding van het gebouw gaat naar verwachting ongeveer een jaar in beslag nemen en kost miljoenen euro’s. “Niet alleen voor de bouw, maar ook voor nieuwe, efficiëntere productiefaciliteiten”, zegt directeur Peter Heimbürge. “Vanaf 2020 zullen we kortere doorlooptijden en dus kortere leveringstijden kunnen realiseren.” Ook de arbeidsomstandigheden voor de 150 medewerkers worden verbeterd. “Deze krijgen betere ontspanningsfaciliteiten, waardoor het aantrekkelijker blijft om voor Simons-Voss te blijven werken”, legt algemeen directeur Bernhard Sommer uit. Belangrijk, want ook in Duitsland wordt het steeds moeilijker om gekwalificeerd personeel te vinden en te behouden.

Digitale sluitsystemen
SimonsVoss is specialist op het gebied van digitale sluitsystemen. Het bedrijf was destijds pionier met radiografische, draadloze sluittechniek en biedt systeemoplossingen met een breed productassortiment voor het MKB, middelgrote en grote bedrijven en instellingen. Simons-Voss heeft haar hoofdkantoor in Unterföhring bij München en een productievestiging in Osterfeld (Sachsen-Anhalt). Er werken circa 300 medewerkers in acht landen en het bedrijf is onderdeel van de ALLEGION Group. Dat is een internationaal opererend netwerk op het gebied van beveiliging met activiteiten in ongeveer 130 landen over de hele wereld actief.

Meer informatie is te vinden op de website.

Gedeeld

Geef een reactie