Hacousto Protec beveiligt nieuw spoorwegemplacement Arnhem

Hacousto Protec zal in directe opdracht van BAM Infra Nederland de safety en security inrichting ontwerpen, leveren en in bedrijf stellen van een spoorwegemplacement in Arnhem. Het gaat om een integraal systeem, dat gekoppeld wordt aan de diverse beveiligingssystemen van andere bedrijven.

Op het emplacement zal een compleet Enterprise Security Systeem worden gerealiseerd, modulair opgebouwd uit verschillende deelsystemen zoals CCTV, toegangscontrole en intercom. Het complete systeem wordt integraal ontworpen en is bedienbaar vanuit één gebruikersomgeving. Er zijn meerdere raakvlakken tussen de genoemde systemen, het door derden geleverde hekwerkdetectiesysteem en het verlichtingsmanagementsysteem.

Herinrichting
Het project ‘Realisatie opstelterrein Arnhem goederen’ (ROAG) voorziet in de complete herinrichting van het emplacement aan de west- en oostkant van het station in Arnhem en de realisatie van een nieuw opstelterrein. Opdrachtgever van het project is ProRail, de beheerder van het Nederlandse spoorwegnet. Het gehele project zal naar verwachting in 2022 worden opgeleverd.
Het Nederlandse spoor is het drukst bereden spoor ter wereld. Het aantal reizigers zal de komende vijf jaar blijven groeien. NS investeert daarom in nieuwe treinen. Om die ook een plek te kunnen geven zijn extra opstelterreinen nodig. Op verschillende locaties in Nederland vernieuwen NS en ProRail de opstelterreinen, zo ook in Arnhem.

Gedeeld

Geef een reactie